GenelKıbrısManşetSiyaset

Sucuoğlu: Tünelin sonunda karanlık, mum ışığı yok. Tünelin sonunda güneş pırıl pırıl parlıyor

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara ziyaretlerinin ardından bu akşam 22:55’de KKTC’ye döndü.

GIYNIK GAZETESİ-CANLI AKTARIM

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara ziyaretlerinin ardından bu akşam 22:55’de KKTC’ye döndü.

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili adayları ve üyeleri tarafından davul ve zurna eşliğinde Ercan Havalimanı’nda karşılanan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara temaslarını değerlendiren açıklamada bulundu.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, 23 Ocak’tan sonra istikrarlı 5 yıl sürecek bir hükümet kurulması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“23 Ocak’tan sonra istikrarlı 5 yıl sürecek hükümet kurmamız gerekiyor. Biz istikrarı yakalarsak ekonomik istikrar çok hızı kazanabileceğimiz, atabileceğimiz adım olacak.

Her ay sonu 120 Milyon, 200 Milyon bütçemiz azaldı demek istemiyoruz. Biz KKTC’yi kendi ayakları üzerinde durdurma kavgası veriyoruz. Fuat beyin yanındayken bunları aynen söyledim. Biz hükümete kelle koltukta, radikal kararlar alarak seçilme gailesi olmadan hükümete talibiz dedim. Yapamazsak çantamızı alır gideriz dedim.

Türkiye’de bulunduğumuz 2 buçuk gün boyunca büyük bir ilgi gördük. Çok büyük destek verildi.

2022 PROTOKOLÜ

İnşallah 23 Ocak’tan sonra protokol tamamlanacak, yasalar hemen çok hızlı şekilde geçecek. Yeni sektörel açılımlar yapılacak, bu ülkeye biz sıcak parayı böylelikle getireceğiz.

Tünelin sonunda karanlık, mum ışığı yok. Tünelin sonunda güneş pırıl pırıl parlıyor. Moralimiz motivasyonumuz çok iyi. 23’ünde demokratik bir seçim ve sonrasında hızlıca ekomomi de ve siyasette ciddi adımlar olacaktır. KKTC’nin tanınması adına da adımlar olacaktır.

23 Ocak’tan sonra ciddi adımlar atılacağını söyleyen Faiz Sucuoğlu, “Bu konularda güzel şeyler olacak. Aldığımız bilgiler bu yöndedir. Vatandaşlarımı selamlarım.” İfadelerini kullandı.

“HER KONUDA HAZIR CUMHURBAŞKANI”

Başbakan Sucuoğlu, “Bu yoğun temposunun içerisinde diğer komşuluk ilişkilerinin yanında Kıbrıs’ı ayrı bir yerde tuttuğu belli. Her konuda yardım etmeye hazır bir Cumhurbaşkanı… Kendisine hayranlığımız hep vardı ama yakından tanıyınca daha da fazla artt” şeklinde konuştu.

YENİ HASTANENİN TEMELİ BU YIL ATILACAK

Sucuoğlu, T.C. Sağlık Bakanı Koca ile Lefkoşa’ya yapılması planlanan 500 yataklı yeni hastanenin 2022 yılı içinde temelinin atılması konusunda görüştüklerini ve görüş birliğine vardıklarını yineledi.

“İŞVERENE DE KATKI YAPILACAK”

Hayat pahalılığından kaynaklanan olumsuzlukları gidermek amacıyla, Haziran – Aralık 2022 döneminde oluşan yüzde 37,26 hayat pahalılığı oranının maaşlara yansıtılacağını bir kez daha duyuran Sucuoğlu, “Bana göre çok büyük bir olay. Bu da konuşuldu görüşmelerimiz içerisinde… Yeni belirlenen asgari ücret konusunu, hükümetimizin tam anlamıyla desteklediği bununla birlikte işverene de yapılacak katkıyla ilgili olarak çalışmalara başlanacak. İşverenimiz mağdur edilmeyecektir” diye konuştu.

Kur korumalı TL vadeli mevduat sistemiyle ilgili de görüşmeler yaptığını aktaran Sucuoğlu, uygulanmanın başladığını ancak eksikler olduğunu belirtti ve eksikliklerin tamamlanmasınına ardından aynı şekilde uygulanma geçileceğini ifade etti.

“TARIM BAKANLIĞIMIZ HALLEDECEK”

Hayvan yemi ihtiyacı konusunda da T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirten Başbakan Sucuoğlu, “30 bin ton yemlik arpa ve 15 bin ton yemlik mısırın Tükiye’deki fiyatının aynısının bize de yansıması önerisini sunduk, sıcak baktılar. Bu konuyu da Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığımız halledecektir” ifadelerini kullandı.

Turizm örgütlerinin sıkıntılarının da görüşüldüğünü belirten Sucuoğlu, uçak biletlerinin yüksek olmasının da gündemde olduğunu ve yakında bir çözüme kavuşturulacağını aktardı.

 “İLK YAPACAĞIMIZ CEZAEVİ YASASI”

Görüşmelerde yeni cezaevi binasının da görüşüldüğünü belirten Sucuoğlu, seçimlerin ardından Cezaeevi Yasası’nın ilk yapacakları icraat olacağını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu