DünyaManşet

Sudan’daki çatışmalarda evi vurulan Türk vatandaşının 2 yaşındaki kızı Elin hayatını kaybetti

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) mensupları arasında süren çatışmalarda Türk vatandaşı Kubilay Dadük’ün 2 yaşındaki kızı Elin hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı 185'e çıkarken 1800 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Sudan’da ordu ile paramiliter HDK arasında 15 Nisan’da başlayan silahlı çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda evine roket isabet eden Türk vatandaşı Kubilay Dadük’ün 2 yaşındaki kızı Elin bebek yaşamını yitirdi, Dadük ve Sudanlı eşi ağır yaralandı. AB’nin Sudan’daki büyükelçisi de konutunda saldırıya uğradı.

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) mensupları arasında süren çatışmalarda Türk vatandaşı Kubilay Dadük’ün 2 yaşındaki kızı Elin hayatını kaybetti.

Dadük ve Sudanlı eşinin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Sudan’daki Türk vatandaşlarına gönderdiği mesajında, “Ramazan ayının sembolize ettiği birlik, dayanışma ve yardımlaşmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemeçteyiz. Mevcut sıkıntıların hepsini Allah’ın izniyle bu dayanışma ruhuyla atlatacağız. İhtiyacı olanın yardımına koşacak; ekmeği, suyu, yemeği biten komşumuza destek olacağız.” dedi.

Bazı vatandaşların tahliye beklentisi içerisinde olduklarını ancak mevcut şartların buna elverişli olmadığını ifade eden Çobanoğlu, şunları kaydetti:

Ülkedeki mevcut güvenlik ortamı böyle bir tahliyeye bu aşamada izin vermemektedir. Çatışmalar halen devam etmekte olup, hem Hartum Havalimanı hem de Sudan hava sahası uçuşlara kapalı durumdadır. Kara ve deniz yolu üzerinden tahliyede bulunulması ise çok daha büyük riskler barındırmaktadır.

Ancak şartlar elverdiği takdirde, isteyen vatandaşlarımızı tahliye etme seçeneğini elbette dışlamış değiliz. Aksine, uygun koşullar oluştuğunda bu tahliyenin süratle yapılabilmesine yönelik zihinsel hazırlığımızı yapıyoruz. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde sizleri doğrudan aramak suretiyle, tahliye edilmeyi arzulayan vatandaşlarımızın sayısı hakkında bilgi derlemeye çalışacağız.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu