KıbrısManşetSiyaset

Sunat Atun’dan Dürüst ailesine ‘istihdam kıyağı’

Maliye Bakanı Sunat Atun ve Eski UBP Güzelyurt Milletveki Kemal Dürüst ile ilgili iddialar yenilir, yutulur cinsten değil

Maliye Bakanı Sunat Atun ve Eski UBP Güzelyurt Milletveki Kemal Dürüst ile ilgili iddialar yenilir, yutulur cinsten değil. Yıllardır ortaklaşa iş yapan, SÜTEK’in soğuk süt zinciri taşıma ihalesini ellerinde bulundurdukları iddia edilen Sunat Atun ile Kemal Dürüst’ün adeta devletin üzerine bir karabasan gibi çöktükleri öne sürüldü.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Maliye Bakanı Sunat Atun’un, Kemal Dürüst’ün, Ziraat Mühendisliği Fakültesi mezunu damadı Kazım Baş’ı önce Maliye Bakanlığı’na; ‘şoför olarak’ geçici işçi statüsünde, münhalsiz ve sınavsız olarak istihdam ettiği, ardından da Tarım Dairesi Güzelyurt Şubesi’ne Ziraat Mühendisi olarak aktarılmasını sağladığı iddia edildi.

İddialar bununla da sınırlı değil. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bilgiler arasında, Sunat Atun’un şimdi de Kemal Dürüst’ün Veterinerlik Fakültesi mezunu kızı Havva Dürüst’ü Maliye Bakanlığı’na sekreter olarak geçici işçi statüsünde, münhalsiz ve sınavsız olarak istihdam edip, Veteriner Dairesi’ne  Veteriner olarak aktarmanın yolunu aradığı iddiası da mevcut.

UBP tabanının söz konusu istihdamlarla ilgili olarak adeta kazan kaldırdığı ve UBP tabanının çok ciddi şekilde Dürüst ailesine yapılan bu kıyak karşısında tepkili olduğu gelen bilgiler arasında. Atun’un, Kemal Dürüst ile yıllardır süregelen yakın ilişkilerinin yanı sıra, yaptığı bu hamleler, ‘yakın zamanda olası bir UBP kurultayı düşüncesiyle de destek ve güç toplamak için çalışmalara başladığı ‘şeklinde de yorumlandı.

UBP MYK’sının parti tabanında huzursuzluk yaratan ve tepkilere neden olan bu istihdamları değerlendirmek amacıyla bu akşam toplanacağı öğrenilirken, UBP’de yaşanan kaosun nasıl çözümleneceği ise bilinmiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu