KıbrısManşet

Toros’tan hükümete: iki sektörü karşı karşıya getirdiniz

Meclis kürsüsünden özel sektör ve bütün işletmelerde çalışan özel sektör çalışanları pandemi döneminde bir destek görmediğini ifade eden Toros, "Hükümetin devlet yönetimi olarak bir hükümlülüğü girmekten kaçındığı için günün sonunda özel sektör ve kamu çalışanı arasında çok adaletsiz bir ayrım oluştu ve özel sektör ve kamu çalışanını karşı karşıya getirdiniz" ifadelerini kullandı.

Meclis kürsüsünden özel sektör ve bütün işletmelerde çalışan özel sektör çalışanları pandemi döneminde bir destek görmediğini ifade eden Toros, “Hükümetin devlet yönetimi olarak bir hükümlülüğü girmekten kaçındığı için günün sonunda özel sektör ve kamu çalışanı arasında çok adaletsiz bir ayrım oluştu ve özel sektör ve kamu çalışanını karşı karşıya getirdiniz” ifadelerini kullandı.

2 çok önemli unsurun dikkate alınması için talebimiz oldu” diyerek 3 aylık kesintinin hangi amaç için kullanılacağının yazılması gerektiğinin yasa tasarının amaç bölümünde yazılması gerektiğinin altını çizdi. Toros, “Net bir şekilde anlıyorum ki yerel istihdam desteği için alınacak ancak bunun yasa tasarısının amaç kısmında yazılması gerekiyor.

“Hayat pahalılığına kimsenin itirazı yok” diyerek “Herkesin bir bütçesi var. Bunun geri ne zaman ödeneceğini bilmek ve güvenmek istiyor İkinci talebim bunu yazılı olarak belirtilmesi. Komite görüşmesi aşamasında bunu da talep edeceğiz herkesin planı ve programı aksamaması için bu konuda iş birliği için önemli rica ediyorum. Bu konuların eksik kalması halinde bir görüş birliğine varamayacağız” diyerek komite taleplerini iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu