GenelKıbrısManşetSiyaset

“T İzninde Ali Cengiz Oyunu!”

HP Başkanı Özersay’ın “T izinleri iptalinde danışıklı dövüş mü var?” açıklaması çok konuşulacak

HP Başkanı Özersay’ın “T izinleri iptalinde danışıklı dövüş mü var?” açıklaması çok konuşulacak

“DANIŞIKLI DÖVÜŞ” İDDİASI

Ülkede, geçen yılın sonunda verilen ve hükümet ortakları arasında gerginliğe neden olan tartışmalı T izinlerinin, Başbakan Ünal Üstel tarafından da iptal edildiği duyurulmuştu. Ancak, kamuoyunda bir süredir soğumaya bırakılan bu tartışmalı konu, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın “T izinleri iptalinde danışıklı dövüş mü var?” açıklaması ile yeniden gündeme geldi. İptal edilme sürecinde Başsavcılığın hükümete, “Bu idari işlemi doğru usul ile ne şekilde iptal edeceğini” tarif eden hukuki bir görüş verdiğine işaret eden Özersay, T-izinleri iptalinin hukuka uygun olarak yapılmadığını vurguladı.

TEPKİLER ÜZERİNE İPTAL EDİLMİŞTİ

Kudret Özersay, sosyal medya paylaşımında, “Hatırlayacaksınızdır, Ulaştırma Bakanlığı turistik, taksi ve diğer taşıma izinlerinde (yani kamuoyunda T-izni olarak bilinen konuda) keyfi, kriter olmayan, hısım akrabaları ve partilileri de içeren kıyak izinler dağıtmıştı” diyerek, “Bu taşıma işleriyle ilgisi alakası olmayan ve bu izinleri alarak gerçekten bu alanda çalışıp geçimini bu işten sağlayan kişilere, bu izinleri 100-150 bin sterline satacakları kamuoyunda tartışılmış ve gelen tepkiler, medyanın koyduğu baskı, konunun polise aktarılması ve başlatılan soruşturma benzeri süreçlerin sonunda hükümet bu izinleri iptal etmek zorunda kalmıştı” ifadesini kullandı.

“ALİ CENGİZ OYUNUNA FIRSAT VERİLMEMELİ”

İzinlerin iptalinin nasıl olacağına dair Başsavcılığın hukuki görüşüne uyulmadığını belirten Özersay şöyle devam etti: “İptal edilme sürecinde Başsavcılık hükümete ‘bu idari işlemi doğru usul ile, ne şekilde iptal edeceğini’ tarif eden hukuki bir görüş vermişti. T-izinleri iptalini hukuka uygun olarak yapmayıp o listede adı olanlara ‘Bakanlığa karşı dava açın kazanıp o izinleri alacaksınız’ diye yönlendirme mi yapılıyor? Yani ortada bir danışıklı dövüş mü var? Ulaştırma Bakanlığı o iptal edilen listede adı bulunan insanları belirli bir avukata yönlendirip mahkeme kararıyla o izinleri inadına verdirmeye mi çalışıyor?  Konuyu yakından takip ediyoruz, herkesin bu konuda gözünü kulağını açması ve böyle bir ali cengiz oyununa fırsat vermemesi gerekir!”

ÖZERSAY’IN PAYLAŞTIĞI TORPİLLİ LİSTE

AİLEDEN: Ablanın damadına 15 kiralık izni; Kardeşinin kızına 20 kiralık izni; Diğer abinin oğlunun damadına T izni; Abinin gelinine T izni; Abinin torununa T izni.

YDP’den: Milletvekili adayına 5 turistik izni; Milletvekili sekreterine 10 kiralık izni; Örgüt başkanına 10 kiralık izni; Eski ilçe başkanına 10 kiralık izni; Eski gençlik kolları başkanına 10 kiralık izni: İlçe yönetim kurulu as başkanının babasına 10 adet kiralık izni.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu