KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Taban derse ki ‘Özgürgün’ü yeniden vekil olarak görmek isterim’ o tiki atar”

Uzun bir süredir inzivaya çekilerek yaşamını İstanbul’da sürdüren Eski Başbakan ve UBP Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, suskunluğunu GIYNIK ekranında bozdu.

ARKADAŞ DEDİKLERİM KAPIMA POLİS GÖNDERDİ… Tüm UBP’li vekillere kırgın olduğunu söyleyen Özgürgün, “Arkadaşlarımın benim yaptığım gibi arkamda durmalarını beklerdim. Ancak onlar kapıma polis gönderdi, yurtdışına çıkış yasağına varana kadar olmaması gereken şeylere maruz kalmak zoruma gitti” sözleriyle bunları hazmedemediğini ifade etti.

NE TATAR NE DE SANER UBP’YE LİDER OLAMADI… Özgürgün, ne Ersin Tatar’ın ne de Ersan Saner’in UBP’ye lider olamadıklarını ve bu liderlik sıkıntısının sadece parti içinde değil hükümet içerisinde de kendini gösterdiğini kaydederek, siyasi bir yapıda lider olabilmek için belirli aşamalardan geçilmesi gerektiğini, tecrübe ve deneyime ihtiyaç olduğunu vurguladı.

ÇOK ELEŞTİRİLEN MAAŞ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ… Herkesin çok eleştirdiği maaş konusuna da değinen Özgürgün, yaklaşık 2 yıldır İstanbul’da yaşam sürmesine rağmen ‘Milletvekili’ maaşı almasını şu şekilde açıkladı: “Ben normalde maaş almazdım. Ama benim siyasette 23 yıl, sigortalı olarak ise 11 senem var. Askerlikle beraber 36 yıl üzerinden emekliyim.”

Uzun bir süredir inzivaya çekilerek yaşamını İstanbul’da sürdüren Eski Başbakan ve UBP Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, suskunluğunu GIYNIK ekranında bozdu.

Gazeteci Derviş Doğan ve Ahmet Vamık’ın konuğu olan Özgürgün, dokunulmazlığının kaldırılması noktasında UBP’li vekillere olan kırgınlığını açıkça dile getirerek, gerek UBP içerisinde gerekse hükümette yaşanan tüm sıkıntıların temelinde UBP’nin lidersiz kalması olduğunu belirtti.

“Başkalarının ne dediği umurumda değil ama arkadaşlarımın benim yaptığım gibi arkamda durmalarını beklerdim” diyen Özgürgün, “Kapıma polis gönderildi, yurtdışına çıkış yasağına varana kadar olmaması gereken şeylere maruz kalmak zoruma gitti” sözleriyle bunları hazmedemediğini ifade etti.

Ne Ersin Tatar’ın ne de Ersan Saner’in UBP’ye lider olamadıklarını savunan Özgürgün, bu liderlik sıkıntısının sadece parti içinde değil hükümet içerisinde de kendini gösterdiğini kaydetti.

Siyasi bir yapıda lider olabilmek için belirli aşamalardan geçilmesi gerektiğini, tecrübe ve deneyime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özgürgün, “Ersan bey parti içi disiplini sağlayamadı çünkü eski vekiller liderliğini kabul etmedi. Liderim denmez, lider olunur. Bu gidişle UBP’de sular durulmayacak ve çok ciddi sıkıntılar yaşanacak” şeklinde açıklamada bulundu.

“UBP’DE KİM BAŞKAN OLACAK KAVGASI VAR”

Özgürgün, dokunulmazlığı üzerinden bir UBP-HP hükümetinin kurulduğunu dile getirerek, bu süreç sonrası ayrılma kararı aldığını kaydetti.

2018 seçimlerinin ardından kurulamayan hükümetin kendilerini bu noktaya getirdiğini ifade eden Özgürgün, parti tabanında şu anda liderlikte sıkıntılar yaşandığını ve bunun her aşamada kendisini gösterdiğine vurgu yaptı.

“Kim başkan olacak” kavgası olduğunu söyleyen Özgürgün, sorunun ne pandemi ne de kriz olduğunu aktardı.

Özgürgün, CTP-TDP-HP’nin Eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanında oturup, seçim sonrası koalisyon kurulacağı şeklinde sözler verildiğinden bahsederek, Kudret Özersay ve Tufan Erhürman için ‘deneyimsiz’ sıfatını kullandı ve bu yüzden sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Öte yandan, Özersay’ın kendisiyle alıp veremediğinin ne olduğunu hala merak ettiğini ima ederek, “Çocukça veya deneyimsiz davrandılar. Kudret Bey, benim dokunulmazlığımın kaldırılması üzerine hükümeti kurarım dedi. Neydi bu derdi, hesabı çözebilmiş değilim” dedi.

HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN KIBRIS’A GERİ DÖNER Mİ?

Özgürgün, Kıbrıs’a döner mi sorusunu üzerine şöyle yanıt verdi:

“Ben kimsenin dokunulmazlığının kaldırılmasına müsaade etmedim. Ama ben olunca yapmadılar, arkamda durmadılar. O anda itibarsızlaştırmaya gerek yoktu. İstifamı da kabul etmeyerek bu durumu telafi etmeye çalıştırlar. Ama iş işten geçmişti. Hala günde 10-20 arası telefon konuşması yapıyorum. Ben kapıyı tamamen kapatıp, ayrıldım demiyorum. Yardım edilmesi noktasında yardım ediyorum. Ama Kıbrıs’a dönmek, siyasete devam etmek benden şu anda uzak. Yeniden milletvekili adayı olursam, tabanda tamam derse, partiye hizmet etme noktasında olabilir. Mevcut Kurultaya Genel Başkan adayı olmak konusunda böyle şeyler düşünmem. 2006’da ve 2013’te hep tek aday şartım vardı. Partiye kavgayla gürültüyle sahip çıkmaya çalışılmamalı. Bir bütün olarak tek adayla gidilmesinin partiyi toparladığına inanıyorum. Dönersem ancak böyle bir adaylıkla dönerim. Tabanın çok isteği varsa tabii. Ben tabana güvenirim, tabanın isteği önemli. Taban derse ki ‘Özgürgün’ü yeniden vekil olarak görmek isterim’ o tiki atar.”

ÇOK ELEŞTİRİLEN MAAŞ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Herkesin çok eleştirdiği maaş konusuna da değinen Özgürgün, yaklaşık 2 yıldır İstanbul’da yaşam sürmesine rağmen ‘Milletvekili’ maaşı almasını şu şekilde anlattı:

“Ben normalde maaş almazdım. Ama benim siyasette 23 yıl, sigortalı olarak ise 11 senem var. Askerlikle beraber 36 yıl üzerinden emekliyim. Bu Sayıştay’dan teyit edilebilir. İstifam kabul edilseydi büyük bir de ikramiyem vardı. Emeklilik hakkı kazanmamış olsam hak etmezdim ve almazdım.”

Ayrıca Özgürgün, siyasi bir yapıda lider olabilmek için belirli aşamalardan geçilmesi gerektiğini, tecrübe ve deneyime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özgürgün, “Ersan bey parti içi disiplini sağlayamadı çünkü eski vekiller liderliğini kabul etmedi. Liderim denmez, lider olunur. Bu gidişle UBP’de sular durulmayacak ve çok ciddi sıkıntılar yaşanacak” şeklinde açıklamada bulundu.

“KURULTAYI YAPTIKTAN SONRA HEMEN ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ”

Şu an KKTC gündeminde en çok yer bulan UBP Kurultay’ı ile ilgili düşüncelerini ifade eden Özgürgün, geçtiğimiz sene UBP kurultayının sonuçlanmaması ve iki adayın da çekildiğini açıklamasının ardından öngördüğü senaryoyu anlattı.

Özgürgün, geç kalınmış olmasına rağmen kurultayın gerçekleşeceğini de kaydederek, “Kurultayı yaptıktan sonra hemen erken seçimi yapmak lazım. Beklememek lazım. Ülke tıkandı. UBP liderlik arayışında bir taraftan da ülke liderlik arayışında” dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın liderlik için deneyiminin ve birikiminin yeterli olmadığını söyleyen Özgürgün, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Ona lider diyen bir kişi duymadım. Genel seçimi UBP yapmazsa o zaman partiyi toparlamak mümkün olmayacak. Yerel seçimden önce genel seçimi yapmazsa UBP toparlanamayacak sürece girecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu