KıbrısManşet

Taçoy: AB ve BM’nin, aşı gibi insani bir konuda KKTC insanına ambargo uygulayan davranışlarını her platformda protesto etmemiz gerekiyor

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'nin gönderdiği 100 bin doz aşıya dikkat çekerek " Aşı ve aşılama programını kusursuz bir şekilde uygulayarak, normalleşme sürecini en hızlı şekilde tamamlayacağımıza inancım tamdır." dedi

Taçoy’un açıklaması şöyle:

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Sinovac şirketine ait CoronaVak aşısı ile ilgili Türkiye Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ve değerli bilim kurulu üyeleri tarafından beklenen olumlu haber hepimizin yüzünü güldürdü.

Genel etkinliğin yüzde 83.5 olarak saptanması, hastane yatışlarını engellemesi, yaşadığımız kötü dönemin aşı ile önemli oranda normalleşeceğini gösteriyor. Aşı noktasında bugün itibari ile Türkiye Cumhuriyeti bizlere 100 bin aşı göndermiş olacak. AB ve BM’nin, aşı gibi insani bir konuda KKTC insanına ambargo uygulayan davranışlarını her platformda protesto etmemiz gerekiyor.

Aşı ve aşılama programını kusursuz bir şekilde uygulayarak, normalleşme sürecini en hızlı şekilde tamamlayacağımıza inancım tamdır. Birbirimizi korumaya devam edelim. Aşıya ulaşım noktasında anavatanımız Türkiye’ye bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum.

Yeni süreci bu güzel haberlerin üzerine başarıyla inşa etmemiz gerekiyor. Hepimiz için, güzel günler yakın. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile şimdi üretmeye ve yeni dünya düzeninde başarıyla yerimizi almaya odaklanmamız gerekiyor. Hepimize kolay gelsin.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu