EkonomiGenelKıbrısManşet

Taçoy, Elektrik Üst Kurulu’nun çalışma prensibini anlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Çilem Dağıstanlı ile Ülke Gündemi programında elektrik konusunu konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Elektrik Üst Kurulu’nun çalışma prensibini anlatırken, “Bu bir regülatör olacak ve artık siyasetçi konuşmayacak. Siyasetçi işaret etmeyecek” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, meclise gelen Elektrik Üst Kurulu adında bir kurul için bir yasa tasarısının geldiğini şu cümlelerle aktardı:

“Elektrikte bir sorun var mı, var. Ama bu sorun elektriklerin 24 saat kesilmesine sebebiyet verecek bir sorun mudur, hayır. Stratejik planlamanın bir sorunu var ve stratejik planlamada kurumun içindeki menfaatlerin veya güvensizliğin çatışmasından dolayı ortaya çıkan birçok şey var. Çalışan diyor ki, ‘biz siyasetçilere güvenmiyoruz’. Siyasetçi diyor ki, ‘biz sizi özelleştiremeyeceğiz’. Onlar diyor ki, ‘biz size güvenmiyoruz, siz bizi özelleştiriyorsunuz’. Şimdi bu ikisi arasındaki dilemmayı bir şekilde çözebiliriz. Bugün meclise 2 tane yasa tasarısı geldi. Elektrik Üst Kurulu adında bir kurul için bir yasa tasarısı geldi ve ivediliği talep edildi. Bir de bu üst kurulun teşkilat şeması geldi. Şimdi bu 2019-2020 yıllarında bizim de üzerinde çalıştığımız bir yasa önerisiydi. O zamandan beridir üzerinde çalışılmaya devam edilmekteydi. “

“Artık siyasetçi konuşmayacak”

Hasan Taçoy, Elektrik Üst Kurulu’nun çalışma prensibini anlatırken, “Bu bir regülatör olacak ve artık siyasetçi konuşmayacak. Siyasetçi işaret etmeyecek. Siyasetçi demeyecek ‘gelin elektrik fiyatını yükseltelim’, kurul bunun maliyetini görecek ve diyecek ki ‘biz elektriğin fiyatını şöyle yaptık’ otomatik olarak olacak. Kurul diyecek ki ‘falanca yerdeki trafo merkezinin güçlendirilmesi lazım’, oradaki trafo merkezi güçlendirilecek” şeklinde aktardı.

“Siyasetçi olarak bana ceza verebilirsin, en doğal hakkın”

Taçoy, “Sendikanın şunu anlaması lazım, sen siyasetçi olarak bana ceza verebilirsin, en doğal hakkın. Seçimde bana oy da vermeyebilirsin. Ancak vatandaşa gidip de ceza kesmek neden. Hastası, oksijen maskesi kullananı, insülini buzlukta tutan insanlarımız var. 48 saat elektrik gitmediği zaman o insülinlerin bozulduğunu bir düşünürseniz, neler olup bittiğini daha iyi kavrayacaksınız ve anlayacaksınız. Sınav üstü çocuklar ders çalışamaz, bir sürü sorun. Bu çağda bunların olması tamamen yanlış ve kabul edilemeyecek şeyler” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu