KıbrısManşetSiyaset

Taçoy: Geçen UBP Kurultayı’nda benim hakkım gasp edildi

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, bugün katıldığı web TV programında hafta sonu ülkemizde meydana gelen yangınlardan söz ederek, ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiği mesajını verdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, bugün katıldığı web TV programında hafta sonu ülkemizde meydana gelen yangınlardan söz ederek, ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiği mesajını verdi.

Ülkenin gündeminden düşmeyen diğer bir konu olan Maraş Açılımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Taçoy, Maraş’ın yapılan anlaşmalar gözetilerek açılacağını ve Bakanlar Kurulu’nda bugün bunun konuşulduğunu aktardı.

Ayrıca Taçoy, yaklaşan UBP Kurultayı ile ilgili düşüncelerini ve sürecin nasıl ilerlediğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

UBP Milletvekili Taçoy’un açıklamaları şu şekilde:

“YANGIN KONUSUNDA TARTIŞMAYALIM, ÇÖZÜM KONUŞALIM”

“Yangınlardan bahsediyoruz. Ülkenin akciğerlerinin, oksijen kaynaklarının yok olup tükendiğini söylüyoruz. Bunların önüne geçebilmek için neler yapılabilir noktasında tartışmayı başlatacağımıza “Senden kaynaklandıydı, benden kaynaklandıydı” tartışmaları yapıyoruz. İki kurum bir biriyle kavga ediyor. Sebebi her ne olursa olsun yangın çıkmasın! Ormanlarımız bizlerin ciğerleridir, onu korumak ve yangınları önlemek hepimizin sorumluluğundadır. Geçmişte bu güzel ada için çok mücadele verildi ve bizim de görevimiz bu mirası en iyi şekilde taçlandırmaktır. O da akciğerlerimizi korumaktan geçiyor.”

TAÇOY: BAKANLAR KURULU GÜNDEMİ MARAŞ

“2 Ağustos 1975’te Kıbrıs Meselesi tahin edilmişti. Kuzey’de Kıbrıslı Türklerin, Güney’de ise Kıbrıslı Rumların yaşayacağı BM kararıyla belirlenmişti. Bugün Maraş’ta aldığımız kararda bu anlaşma göz önünde bulundurulmalıdır. Bakanlar Kurulu’nda bugün bu konu konuşulup, tartışılıyor.”

“BU ÜLKE İÇİN FAYDALI BİR ŞEYLER ÇIKARACAĞIMA EMİNİM”

“UBP Kurultayı’nda çalışmalar son hızla devam ediyor. Sosyal medyaya yansıyanlar yaptıklarımızın sadece %40’ı. Bu seçimde önemli olan üyelerin kararlarıdır. Ama burada bir belirsizlik var çünkü 17 bin 40 üye var ve kimin üye olup, kimin üye olmadığı belli değil. Bende rakip yok, bende hizmet yarışında en iyi hizmeti kim verebilir anlayışı var. Kimin en iyi hizmeti sağlayabileceği noktasında da mütevazı olamayacağım. Ben kendimi görüyorum. Bu ülke için faydalı bir şeyler çıkaracağıma eminim. Saner’e ben koltuğa oturacağı gün “Siz buraya oturacaksınız ama bırakmayacaksınız” dedim, o da bana gülümsedi. Ben tüm adaylara yakınım, hiçbirine mesafemi açmadım. Açmak da istemiyorum. Kurumum başarılı olursa ben de başarılı olurum. Geçen seçimlerde benim hakkım gasp edildi. Ben gece yarısı açıklama yaptım ve devam edeceğimi söyledim ancak ertesi gün bana “Faiz Bey geri çekilecek, sen de geri çekil dendi” ve bu şekilde benim hakkım gasp edildi. Türkiye’nin müdahale ettiği söylemleri ortaya atıldı. Neden Faiz Bey benim açıklamamın ardına geri çekildiğini açıkladı? Halka bunu nasıl açıklayacağımın kaygısı içindeydim. Mücadelenin temsiliyetini yapmaktır esas olan. Bu partinin her adımında ve her yerinde alın terim vardır ve bu kurumun daha ileri gitmesini istiyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu