KıbrısManşetSiyaset

Taçoy, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Siyasi kulislerde UBP Genel Başkanlığı için adı geçen isimlerden Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görevine başlamadan ve parti yetkili kurulları karar almadan bu konuda konuşmanın doğru olmayacağını savundu

Siyasi kulislerde UBP Genel Başkanlığı için adı geçen isimlerden Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın görevine başlamadan ve parti yetkili kurulları karar almadan bu konuda konuşmanın doğru olmayacağını savundu.

Taçoy: Başkanlığı konuşmak için henüz erken

GIYNIK ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gözler UBP genel başkanının kim olacağı konusuna çevrildi. Daha henüz 18 Ekim akşamından itibaren yeni UBP Genel başkanı ve hükümet kurulabilecekse yeni Başbakan’ın kim olacağı konusu kulaktan kulağa konuşulmaya ve bazı isimler ön plana çıkmaya başladı.

Siyasi kulislerde UBP Genel Başkanlığı için adı geçen isimlerden Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, “UBP’nin demokrasiye olan inancından ve UBP içerisindeki demokratik yapıdan dolayı, bu yapının UBP’yi her zaman kazançlı çıkardığını vurguladı. “UBP’nin kuruluş amacında olduğu gibi tek bir hedefi vardır, Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlüğünün ve hür iradesini kullanılması” diyen Taçoy, “Bunu da gerçekleştirebilme adına UBP, KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkarak güçlü bir devlet yapısının oluşması içinde elinden gelen her şeyi yapan bir pozisyonda olmuştur” dedi.

“UBP’NİN YEGÂNE AMACI GÜÇLÜ BİR KKTC YARATMAK”

UBP’nin bu dönemde sandıktan güçlü şekilde çıkabilmesi adına demokrasiye olan inancıyla hareket edip KKTC’yi daha güçlü kılması gerektiğinin altını çizen Taçoy, “Herkesin ‘KKTC vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum’ diyebilmesi gerekir. Kesinlikle UBP bunun için vardır, bunun için uğraşır. Bunu söyleyebilmek ve bunu yaşatabilmek UBP’nin en büyük hedefi ve amacıdır” şeklinde konuştu. Bu söylemi daha güçlü dillendirebilmek için UBP’nin çok güçlü bir yapıya kavuşması gerektiğini ve önümüzdeki dönemde bunun için bir fırsat olduğunu söyleyen Taçoy, “Tabii halkın teveccühü ve bize karşı olan inancı çok değerlidir. Bunu biz değerlendiriyoruz. İnşallah, önümüzdeki günlerde de bu doğrultudaki hareketimizi gerçekleştirip, bu katkıyı demokrasiye ve partimize vermeye çalışacağız” dedi.

“HENÜZ ERKEN”

Parti başkanlığı adaylığıyla ilgili soruya yanıt veren Taçoy, “Kesinlikle ve kesinlikle bu süreçte parti içi çalışmalar yapılmadan birkaç gün içinde parti başkanlığıyla ilgili karar almak ve henüz cumhurbaşkanı görevine başlamadan böyle bir şey konuşmak dahi yanlış olur” şeklinde konuştu.

“ÖNCE CUMHURBAŞKANI GÖREVİNE BAŞLASIN”

Hükümet senaryolarından önce UBP kurultayının netleşmesi ve kurultayın ardından hükümet ve koalisyon konularının gündeme gelmesi gerektiğini savunan Hasan Taçoy, “Saat 17.00’ye kadar sayın cumhurbaşkanımızın görevi kabul edip etmeme hakkı var. Sayın cumhurbaşkanımız buna karar versin ondan sonra parti içerisinde yetkili kurullar gerekli kararları alır” yanıtını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu