DünyaKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Taçoy: KKTC en büyük gücümüzdür

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy , sosyal medya hesabında yaptığı açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37’inci kuruluş yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy ,“Kuzey     Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en büyük gücümüzdür. Atalarımızdan emanet, geleceğe bırakacağımız en önemli mesajdır. KKTC bizlerin de bu ada da en az Rumlar kadar devlet sahibi olma hakkımızı simgeleyen, uluslararası alandaki en büyük gücümüzdür. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Taçoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, “KKTC bizlerin de bu adada en az Rumlar kadar devlet sahibi olma hakkımızı simgeleyen, uluslararası alandaki en büyük gücümüzdür” diye konuştu.

“KKTC ZOR BİR MÜCADELENİN ÖDÜLÜDÜR”

Taçoy, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, cumhuriyetimizin 37’inci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi. KKTC’nin zor bir mücadelenin ödülü olduğunu söyleyen Taçoy, 1983 yılında “başınız dik korkusuz yaşayasınız, insan haysiyeti içerisinde yaşayasınız diye” denilerek kurulan KKTC’nin bugün 37 yaşında olduğunu söyledi.

“BU EMANETE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Taçoy, Bir cumhuriyete sahip olmanın ne demek olduğunu içerisinden geçtiğimiz bu günlerde çok daha iyi anladığımızı belirterek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en büyük gücümüzdür. Atalarımızdan emanet, geleceğe bırakacağımız en önemli mesajdır. KKTC bizlerin de bu ada da en az Rumlar kadar devlet sahibi olma hakkımızı simgeleyen, uluslararası alandaki en büyük gücümüzdür. Bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Daha mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir halk olmak için daha çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

“KENDİ TOPRAKLARIMIZDA KENDİ YÖNETİMİMİZE SAHİP OLMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ”

Anavatan Türkiye’nin de desteği ile, Dünya’nın mücadele etmekte zorlandığı sağlık ve ekonomi alanlarında mücadelemizin devam ettiğini belirten Taçoy, “Bugün kendi topraklarımızda kendi yönetimimize sahip olmanın huzuru içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçüğü, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri’ni de şükran ve minnetle anar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutlarım” diye konuştu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu