KıbrısManşet

Takviye dozlarını yaptırmamış kişilerin AdaPass’ları iptal edildi

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi yeni kararlarını açıkladı.

6 Aralık 2021 tarihinden itibaren, Pfizer/Biontech, Astrezeneca/Oxford ve Moderna aşısını yaptıran ve ikinci dozlarının üzerinden 6 ay geçen kişiler aşısız sayılacak ve AdaPass’ları iptal edildi.

Johson and Johson aşısı yaptıran ve üzerinden üç ay geçen kişiler ile Sinovac aşısı yapan ve üzerinden üç ay geçen kişilerin de aşısız sayılacağı ve Adapass’larının iptal edildi. açıklandı

  1. Ülkemizde faaliyet gösteren ve aşağıda belirtilen sektörlerde çalışan aşılı kişiler her 14 günde bir, aşısız kişiler ise her 7 günde bir antijen testlerini yineleyeceklerdir.
  2. Tüm işletmelerde kapalı alanlarda her 3 m2’ye bir kişi açık alanlarda ise her 2 m2’ye bir kişi düşecek şekilde kişi alınacaktır. Hijyen ve dezenfekte koşullarının hem işyerinin içinde hem de giriş ve çıkışlarda uygulanması zorunludur. Belirtilen tedbirleri almak ve uygulamak işyerlerinin sorumluluğundadır. Tüm kapalı ve açık alanlarda maske takmak, sosyal mesafe kuralına uymak zorunludur.

-İnternet kafelerinde kişiler bilgisayarları azami 2 saat kullanabileceklerdir.

-Sinema, kapalı konser, tiyatro salonları yarı kapasite ile hizmet verecek olup yiyecek servisi yapılmayacaktır.

-Bet ofislerinde yiyecek servisi yapılmayacaktır.

En az çift doz aşı yaptırmamış (Johnson için tek doz) kişilerin kapalı alanlara girmeleri yasaktır. Bu kişiler sadece süpermarket/market, devlet daireleri, perakende satış mağazaları, açık alan takım sporları ve bankalara son 72 saatlik negatif covid-19 testi ile giriş yapabileceklerdir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu