KıbrısManşetToplum

Talat: “Elektrik Kurumu’nda çalışmak hedefleriniz arasında mıydı mesela?”

CTP Milletvekili Ongun Talat sosyal medya hesabından paylaşımla Kıb-Tek’te yapılan alımlara işaret etti.

Talat’ın paylaşımı şu şekilde:

“Kıb-Tek’te münhalsiz, sınavsız işe alınan sevgili genç arkadaşlar;
Bugün bu toplumdaki kamplaşmanın dayandığı yer olan “ayrıcalıklı azınlık/koskoca bir halk” bölünmesinden ayrıcalıklı kampta olmayı tercih ettiniz. Bu uğurda bazılarınız en önde partinizin bayrağını salladınız, bazılarınız “Ünal amcanızla” fotoğraflar paylaştınız, kiminiz eş, dost, aile kiminiz de örgüt kontenjanından yararlanarak 63 kişi içerisinde yer almayı başardınız. Tebrikler…

Aranızdan kısa süre önce yapılan sınava katılanlarınız var mıydı bilmiyorum. Elektrik Kurumu’nda çalışmak hedefleriniz arasında mıydı mesela? Yoksa “oradan da kadrolanırım, kendimi garantiye alırım” diye mi düşündünüz? Görev alacağınız iş bakımından liyakatiniz vardı belki ama bu yöntemle işe girdiğinizden ötürü bunu da bilebilecek durumda değiliz maalesef.

Tabi hepiniz nihayetinde seçimlerinin sonuçlarına katlanması gereken, sorumlu birer yetişkinsiniz. “Göç edeceğim” diye feryat eden bir gençliğe karşı, başkalarının haklarını liyakat dışı özellikleri sayesinde almakta sakınca görmeyen genç yetişkinlersiniz.

O nedenle yarın devran döndüğünde, toplumsal adaletin sağlanması için sizleri de etkileyecek bazı adımların atılması gerekeceğini, günü geldiğinde şikayet etmeden bu sonuçlara katlanmak durumunda kalacağınızı sizlere önemle hatırlatmak isterim.

Ayrıcalıklı bir azınlığa karşı koskoca bir halk kazandığında, adaletli bir seçme sistemiyle bir münhale başvurur, kendi hakkınızla yeniden bir yerlere girersiniz.
Sonra mızıkçılık yapmak yok…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu