GenelKıbrısManşet

Tanıklar dinlenecek

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Direktörü Serdal Gündüz dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Direktörü Serdal Gündüz dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, ilk tahkikat duruşması için davanın 5 Haziran Çarşamba günü görüşülmesine emir verdi.

 Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekarlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlamaları bulunuyor.

YENİDEN MAHKEMEDE

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından, Güzelyurt’ta bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) sahte diploma şikayeti üzerine yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve iki ay süreyle cezaevine gönderilen okulun direktörü ve hissedarlarından Serdal Gündüz dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Gündüz’ün ilk tahkikat duruşması 5 Haziran’da yapılacak.

EVRAKLAR TAMAMLANDI, SIRA TAHKİKAT DURUŞMASINDA

Dünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Fatma Damdelen, evrakların tamamlandığını belirterek, meseleyle ilgili ilk tahkikat duruşması için mahkemeden gün talep etti. Zanlı avukatı Doğa Zeki ise ilk tahkikat duruşması ya da davanın havale edilmesine itirazlarının olmadığını ifade etti.

DURUŞMA 5 HAZİRANDA YAPILACAK

Meseleyle ilgili tek amaçlarının evrakların ve yargılama sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması olduğunu kaydeden zanlı avukatı Zeki, duruşma yapmaya hazır olduklarını belirtti. Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur, ilk tahkikat duruşması için davanın 5 Haziran Çarşamba günü görüşülmesine emir verdi. Duruşmada tanıklar dinlenecek.

ALEYHİNDEKİ SUÇLAMALAR

Geçtiğimiz hafta davası ertelenen ve dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekarlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlamaları bulunuyor. Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nin, okul sahiplerinin şikayeti üzerine 6 Şubat’ta başlattığı sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında çok sayıda kişi tutuklanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu