GenelKıbrısManşet

Tanıklar yarına kaldı

Savcı, sanıkların aleyhine getirilen davaları tek tek okudu, suçların işleniş şeklini detaylı şekilde anlattı. Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özberk aleyhinde 83 dava dosyalandı

Güren TİLKİ

Savcı, sanıkların aleyhine getirilen davaları tek tek okudu, suçların işleniş şeklini detaylı şekilde anlattı. Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özberk aleyhinde 83 dava dosyalandı

  İKİ KİŞİYE 83 DAVA

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan ve iki ay süreyle cezaevine gönderilen okulun direktörü ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berke Özbek, ilk tahkikat duruşması için dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda gerçekleşen duruşmada, iddia makamı adına mahkemede savcı Damla Güçlü hazır bulundu. Sanıklar, toplam 83 davadan itham edildi.

SAHTEKARLIK

Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekarlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini; Berke Özbek aleyhinde ise “sahte resmi evrak düzenleme”, “sahtekarlıkla para temini” ve “sahtekarlıkla banka evrağı düzenleme” suçlamaları bulunuyor.

SUÇLAMALARI TEK TEK OKUDU

İlk tahkikat duruşmasına, sanık avukatlarının sabahleyin başka bir davası olması sebebiyle saat 13.30’da başlandı. İddia Makamı adına Savcı Damla Güçlü, sanıkların aleyhine getirilen davaları tek tek okudu, suçların işleniş şeklini detaylıca anlattı. Güçlü, sanıkların aleyhinde 83 dava dosyalandığını, toplam 7 tanık dinleteceğini, tanıkların sabah mahkemede hazır bulunduğunu, ancak duruşmaya geç başlandığı için tanıkların hazır olmadığını söyledi.

TANIKLAR YARIN DİNLENECEK

Savcı Güçlü, tanıkların dinleneceği tahkikat duruşmasının sanık avukatlarının da uygun göreceği bir tarihe ertelenmesini talep etti. Sanık avukatları Doğa Zeki ile Hasan Yücelen ise bu talebe itiraz etmedi. Yargıç Gülay Süleymanoğlu Uğur, duruşmanın 7 Haziran Cuma günü saat 10.30’a ertelenmesine emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu