GenelKıbrısManşetSpor

Tarih sizi yazacak, destek olmayanları değil!

Buse Savaşkan yüksek atlamada 1.88’lik derecesiyle kariyerinin en iyi derecesine ulaşarak Türkiye şampiyonu olurken, U20’de 100 metre Dünya Gençler Barajını geçen Taygun Artan Özcihan, 200 metrede U20 Türkiye şampiyonu oldu.

Buse Savaşkan yüksek atlamada 1.88’lik derecesiyle kariyerinin en iyi derecesine ulaşarak Türkiye şampiyonu olurken, U20’de 100 metre Dünya Gençler Barajını geçen Taygun Artan Özcihan, 200 metrede U20 Türkiye şampiyonu oldu.

BUSE VE TAYGUN DUR DURAK BİLMİYOR, TARİH YAZIYOR

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen Olimpik Deneme ve Türkiye U20 Şampiyonası heyecanı tamamlandı. Kıbrıslı Türk atletlerden Buse Savaşkan Olimpik Denemede kadınlar yüksek atlama branşında kariyer derecesi yaparak Türkiye şampiyonu olurken Taygun Artan Özcihan ise 100 metrede Dünya Gençler Barajını geçip Türkiye ikincisi, 200 metrede ise Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

BUSE KARİYER DERECESİYLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Atletizm hayatını Türkiye’deki takımı ENKA’da sürdüren temsilcimiz Buse Savaşkan, elde ettiği 1.88’lik derecesi ile kişisel en iyi derecesine ulaşarak birinci geldi. Bu sezon yer aldığı yarışlarda derecesini devamlı olarak yükselten Buse, 25 Mayıs’ta Yunanistan’ın Kallithea şehrinde düzenlenen Uluslararası Atlamalar Yarışı’nda 1.84’lük atlayışı ile sezonun en iyi derecesine imza atmıştı. Buse bu kez Bursa’da 1.88 atlayarak daha önce 1.86 olan kişisel en iyi derecesini de geliştirdi ve ilerleyen yarışlar için umut verdi. Temsilcimiz Buse Savaşkan elde ettiği bu dereceyle milli takıma girdi. 18-19 Haziran tarihlerinde Romanya’da düzenlenecek Büyükler Balkan Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı adına yarışacak.

TAYGUN’DAN DÜNYA BARAJI VE TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

Geçtiğimiz yıl U18 kategorisinde 100 ve 200 metre branşlarında elde ettiği derecelerle birçok şampiyonluk ve rekora imza atan Taygun Artan Özcihan, U20 kategorisinde de başarılarına yenilerini ekledi. İlk gün 100 metrede 10.55’lik derecesi ile Türkiye ikincisi olarak Dünya Gençler Barajını da geçen Taygun, ikinci günde de 200 metrede şampiyon olarak altın madalya kazanmış oldu. Organizasyonun ikinci gününde 200 metre branşında eleme serisini 21.73’lük derecesi ile birinci tamamlayan Taygun finale kaldı. Final öncesi yoğun yağış nedeniyle yarış planlandığı saatte başlamazken, hava şartlarının normale dönmesinin ardından koşulan U20 200 metre finalinde Taygun elde ettiği 21.76’lık derecesi ile Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdi. Düzenlenen törenle 200 metrede sıralamaya giren atletlere madalyalarını Taygun ve Yiğitcan’ın antrenörü Celal Keleş takdim etti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu