EkonomiKıbrısManşetToplum

“Tarım Bakanlığı uyuyor, Birlikler susuyor”

Tarım ve hayvancılık sektöründe bu kadar sorun varken, Çiftçiler Birliği ve Hayvan Üreticileri Birliği’nin Tarım Bakanlığı’na karşı sessizliği üreticilerin tepkisine neden oldu

ÖZEL HABER

Tarım ve hayvancılık sektöründe bu kadar sorun varken, Çiftçiler Birliği ve Hayvan Üreticileri Birliği’nin Tarım Bakanlığı’na karşı sessizliği üreticilerin tepkisine neden oldu.

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÜRETİMİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Yeni sezon hasat dönemine birkaç ay kalmasına rağmen, geçtiğimiz yıla ait kuraklık ödemesinin yarısını, Doğrudan Gelir Desteğinin tamamını ve akaryakıt (mazot) desteği ödemelerinin yapılmaması tüm üreticileri mali açıdan zora soktu. İskele-Karpaz Gazetesi’ne dert yanan çiftçiler, zor şartlar altında üretimi ayakta tutmak için mücadele etmelerine rağmen, devletin desteğini yanlarında hissetmediklerini ve önümüzdeki süreçte daha büyük zorluklarla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

“GİRDİ MALİYETLERİYLE BAŞA ÇIKAMIYORUZ”
 Öte yandan hayvan üreticileri de dertli. Her gün süt üretimi yapan hayvan üreticileri ve bilhassa küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticiler; yem, mazot ve tüm gider kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle, girdi maliyetlerinin oldukça yükseldiğinden yakındı. Zamlar karşısında direnebilmek için ellerinde hiçbir savunma mekanizması olmadığından yakınan üreticiler, Tarım Bakanlığı’nın gerek süt taban fiyatlarının güncellenmesi gerekse kuzu eti fiyatlarında dengenin korunması için hiçbir adım atmadığını ifade etti.

“ÜRETİCİ BİRLİKLERİNİN SESSİZLİĞİ HAYRA ALAMET DEĞİL”
Tarım Bakanlığı’nın çiftçi ve hayvan üreticilerine karşı duyarsız olduğunu savunan üreticiler, Çiftçiler Birliği ve Hayvan Üretici Birliği’nin sessizliğine karşı da oldukça öfkeli. Tarım ve hayvancılık sektöründe bu kadar sorun varken, geçmiş dönemlerde birçok kez Tarım Bakanlığı’nın, Başbakanlığın, Cumhuriyet Meclisi’nin önüne traktörlerini ve iş makinelerini yığan, ülkenin görüp görebileceği en sert eylemleri gerçekleştiren, kapıların önüne gübre, süt döken, hayvan ölüleri bırakan, balalar yığan Çiftçiler Birliği ve Hayvan Üreticileri Birliği’nin ilk kez bu denli sessiz kalıp, Tarım Bakanı Hüseyin Çavuş’a özel müsamaha gösterilmesine anlam veremediklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu