KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“Tarımın ve üretiminin önemi anlaşıldı”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden (KTBB) bir heyet Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden (KTBB) bir heyet Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı.

“Tarımın ve üretiminin önemi anlaşıldı”

ŞANLIURFA B. BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Kentsel Çözümlere Öncü Olmak” teması ile gerçekleştirilen genel kurul 22-23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar başkanlığındaki heyette Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek yer aldı.

“TARIMIN VE ÜRETİMİN ÖNEMİNİN ARTTIĞI BİR DÖNEMDEN GEÇİLİYOR”
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da belediye başkanlarının uygulayacağı plan ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu “Kentsel çözümlere öncü olmak” isimli oturuma katıldı. Güzelyurt Belediyesi Arıtma Tesisinde elde edilen atık suyun tarımda kullanılmasıyla ilgili sunum yapan Özçınar, Türkiye’den suyun adaya gelişinin bölgeye katkı sağladığını belirtti.

“ARITMA TESİSİNDEN ELDE EDİLEN SU İLE 2 BİN DÖNÜM ARAZİ SULANIYOR”
Tarımın ve üretimin öneminin arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Özçınar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile yapılacak çalışmalarla hangi alanda tarım yapılabileceğinin tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’den suyun 50 yıl boyunca KKTC’ye geleceğini belirten Özçınar, suyun iyi yönetilmesi gerektiğini kaydetti. Güzelyurt Belediyesi’nin arıtma tesisinden elde ettiği atık suyun 2 bin dönüm arazide kullanıldığını söyleyen Özçınar, çıkan atığın ise tarım alanında gübre olarak kullanıldığını anlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu