ManşetSpor

Tarla sürüldü mü?

İşte artık futbol literatürüne giren ve bir deyiş olan; ‘Teknik Takip’ sonrası ortaya çıkan telefon görüşmelerindeki şifreleri de öğrendik şikeci başkan, yönetici ve futbolcuların sayelerinde

Şike çeşitleri mi? Hatır şikesi, gönül şikesi, yöresel rekabet şikesi, siyasi şike, intikam şikesi, para şikesi, akrabalık şikesi, hakem şikesi, dedikodu şikesi, vatandaş yabancı oyuncuların şikesi, ödeşme şikesi, istihdam olma şikesi ve daha niceleri.

İşte artık futbol literatürüne giren ve bir deyiş olan; ‘Teknik Takip’ sonrası ortaya çıkan telefon görüşmelerindeki şifreleri de öğrendik şikeci başkan, yönetici ve futbolcuların sayelerinde.

Adamlar bu işi çoktan aşmış. Şöyle ki; “Tarla sürüldü mü? (Teklif yapıldı mı?), Ekinler büyüdü mü? (Adamlar bağlandı mı?), Ekinler yeşerdi mi? (Opersayon bitti mi?), Ekinler boy verdi mi? (Paralar ulaştı mı?) şeklinde türlü şifreli konuşmalara tanıklık ettik uzmanlar sayesinde.

Haa, “Ayşe tatile çıksın” diyen bile var ama sahtekârın ve yalancının da mumu yatsıya kadar. Bakıyoruz da bugün herkes sütten çıkmış ak kaşık modunda açıklamalar yapıyor. Ülkemizde de bu işler olmuyor mu? Çook!

Tarlayı da süren, ekinleri de büyüten ve yeşerten, ekinlerin boy vermesini de sağlayan ‘en az’ bir kişi her kulübümüzde var. Bunula beraber bu işler o kadar ayyuka çıktı ki sanki de normal insani ilişkilere girdi.

Neyse, Tarih boyunca ne tarlalar sürüldü, ne ekinler boy verdi. Tegâvüt, becayiş, düğün bastici, elektronik ve beyaz eşya, karpuz, kavun, patates merkezli en ucuzundan şikeler gördük, işittik. Afiyet olsun, tabiî boğazdan geçerse.

Sonuç mu? Âziz Başkan geçen gün yaklaşık 1,5 saatlik açıklaması esnasında hep yukarıda yazdığımız dönem aklımıza geldi. Olsun, Âziz Başkan, Fenerbahçe Şampiyon. Beyaz Atlı Prens filân hikâye.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu