KıbrısManşetSağlık

Tatar, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni acil olarak topladı: Radikal kararlar bekleniyor

Ülkede artan yerel vakalarla birlikte, Başbakan Tatar’ın Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni acil toplantıya çağırdığı, şu sıralar devam eden toplantının ardından, pandemi ile mücadele noktasında radikal kararların alınacağı öğrenildi

Başbakan Ersin Tatar, ülkede Koronavirüs (Covid-19) vakalarında, beklenenin üzerinde artış olması ve yerel bulaşında ciddi şekilde artması neticesinde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ni acil olarak toplantıya çağırdı.

Başbakan Ersin Tatar, ülkemizde son günlerde artış gösteren koronavirüs vakaları nedeniyle ek tedbir almayı gündeme getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantının şu sıralar devam ettiği öğrenilirken, toplantıya Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun yanı sıra kabineden de bazı bakanların katıldığı öğrenildi.

Toplantı sonucunda, Covid-19 salgınıyla ile ilgili radikal kararların alınmasının beklendiği ifade ediliyor.

Temaslı Tespit Ekibi’nin bugün özellikle Vadili köyünde yoğun test yaptığı ve sonuçlarının da ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Köylerde yeniden karantina uygulanmasının gündeme geldiği öğrenilirken, Başbakan Tatar’ın şu anda gerçekleşen acil toplantı sonrası basına açıklama yapması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu