KıbrısManşetToplum

Tatar: “Helin’in uğradığı cinayet toplumda infiale sebep oldu”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa Meslek lisesi 11’inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un cinayetine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, soruşturmanın salimen tamamlanması ve suçlu veya suçluların gereken cezayı alması için olayın takipçisi olacaklarını belirtti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele’de henüz hayatının baharında olan Helin Reessur’un uğradığı cinayet toplumda infiale sebep olmuş, herkesi derinden üzdüğünü kaydetti.

Kişisel sosyal medya hesabında paylaşımda buluna Tatar, “Soruşturmanın salimen tamamlanması ve suçlu veya suçluların gereken cezayı alması için tüm gayretimiz ile bu olayın takipçisi olacağız. Kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı işlenen her türlü suçun karşısında tüm gücümüzle duracağız.” İfadesini kullandı.

Tatar’ın açıklaması şöyle:

“İskele’de henüz hayatının baharında olan Helin Reessur kızımızın uğradığı cinayet toplumda infiale sebep olmuş, hepimizi derinden üzmüştür. Üzerlerine titrediğimiz, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın böylesine kahredici olayların mağduru olması, toplum vicdanında derin bir sarsıntıya sebep oldu.

Cinayet zanlısı olarak aranan şahıs, Cumhurbaşkanlığı İki Taraflı Suç ve Suça İlişkin Teknik Komite ve polisimizin yapmış olduğu etkin girişim sonucunda, bugün saat 17.00 sularında Güney Kıbrıs’ta tutuklanmıştır. KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ilgili Teknik Komite Başkanı Salih Can Doratlı’nın koordinasyonunda, cinayet zanlısının iadesi için gerekli girişimler tamamlanmış olup iadesi bu akşam itibarı ile gerçekleştirilmiştir.

Soruşturmanın salimen tamamlanması ve suçlu veya suçluların gereken cezayı alması için tüm gayretimiz ile bu olayın takipçisi olacağız. Kadına karşı şiddet ve çocuklara karşı işlenen her türlü suçun karşısında tüm gücümüzle duracağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu