GenelKıbrısManşetSiyaset

Tatar: Katılmayacak olmaları hiç yakışmıyor, bu arkadaşlar bizim de arkadaşlarımız 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hem New York temaslarını hem de temaslarla ilgili Meclis Başkanı ve Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileri ile bugün gerçekleştireceği bilgilendirme toplantısına muhalefetin katılmama kararını, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ programına telefonla bağlanarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar hem New York temaslarını hem de temaslarla ilgili Meclis Başkanı ve Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileri ile bugün gerçekleştireceği bilgilendirme toplantısına muhalefetin katılmama kararını, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ programına telefonla bağlanarak değerlendirdi. 

NEW YORK ZİYARETİ… 

İlk olarak New York temaslarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, “New York çok yoğundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Türkevi’nin açılışında buluştuk. Fotoğraflarda olayın güzelliğini gördünüz. BM’nin karşısında, 35 katlı Türkevi’nde bize güzel bir kat tahsil edilmiştir” dedi. 

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, New York’taki Türk yatırımcılara bir davet düzenlediğini ve kendisinin de burada bir konuşma yaptığını belirten Tatar, “Bana da konuşma fırsatı verildi, ev sahibi gibi davranış içinde oldular” şeklinde konuştu. 

New York’ta olduğu sürece her gün Türkevi’ne gittiğini belirten Tatar, “Oradaki tüm imkanlar bizlere sunuldu. Orası bizim evimiz. Bunu halkımız bilmeli. Bunu kendime pay çıkarmak için söylemiyorum” ifadelerini kullandı. 

New York’a esas gitme amaçlarının BM ile Kıbrıs sorununa ilişkin yapılacak görüşmeler olduğunu ifade eden Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile gerçekleştirdiği ikili görüşmesinde, mevcut pozisyonu tekrardan paylaştıklarını ifade ederek, “O da hep bize zaman ayırıyor ve dinliyor” dedi. 

“SİYASİ EŞİTLİĞİ ASLA KABUL ETMİYORLAR” 

Kıbrıs Rum tarafının, federasyonla aslında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını savunduğunu, bunu görüşmelerde kulaklarıyla duyduğunu söyleyen Tatar, “Sayın Akıncı da gördü, siyasi eşitliği asla kabul etmiyorlar” şeklinde konuştu. 

“KKTC’NİN YARIN SABAH TANINMAYACAĞINI BİLİYORUM” 

KKTC’nin tanınmasıyla ilgili söylemelerinin çarpıtıldığını ve alay eder noktaya getirildiğini söyleyen Tatar, “Ben gerçekçi konuştum. Bunun (KKTC’nin tanınması) yarın sabah gerçekleşmeyeceğini biliyorum” dedi. 

“GENEL SEKRETERİN VÜCUT DİLİNDEN ANLADIM, ‘ADAM HAKLIDIR’ NOKTASINA GETİRİYOR İŞİ” 

BM Genel Sekreteri’nin vücut dilinden, Kıbrıs Türk tarafının haklı olduğu görüşüne sahip olduğunu anladığını belirten Tatar, “Sayın Genel Sekreterin vücut dilinden anladım, ‘adam haklıdır’ noktasına getiriyor işi. Ben egemen eşitliğimi istiyorum. Bu benim halkımın hakkıdır” ifadelerini kullandı. 

“CTP VE TDP, KENDİLERİNE GÖRE BENİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR” 

Cumhuriyetçi Türk Parti ile Toplumcu Demokrasi Partisi’nin, Cumhurbaşkanlığı’ndaki bilgilendirme toplantısına katılmama kararını değerlendiren Tatar, “Kendilerine göre itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Ben onu yapmadım. Akıncı ile ters düştüm ama çağırdığı toplantılara gittim, dinledim, ona göre kendi değerlendirmemi yaptım. Siyasi ahlak anlayışım bunu gerektirir” dedi. 

“ERDOĞAN’IN MECLİS KONUŞMASINA DA KATILMADILAR, BUNU UNUTMAK MÜMKÜN DEĞİL” 

CTP ve TDP’nin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasına da katılmadığını anımsatan Tatar, “Bunu unutmak mümkün değil. Anavatanın Cumhurbaşkanı Meclise geliyor ve dinlemiyorlar. Ne diyeyim artık. Yakıştıramadım. Ben temaslarımı ayrıntısıyla anlatacaktım” şeklinde konuştu. 

“ONLARIN SİYASİ GÖRÜŞÜ ÇÖKMÜŞTÜR, BİTMİŞTİR, İFLAS ETMİŞTİR” 

CTP ve TDP’ye yönelik konuşan Tatar, “Bunlar bu işin altında ezildi. Herkesin kendine göre bir görüşü var. Onların siyasi görüşü çökmüştür, bitmiştir, iflas etmiştir. Adam sana Kıbrıs Cumhuriyeti devam edecek diyorlar. Federasyon yok. Seninle eşitlik temelinde bir anlaşmaya adamlar yanaşmıyor. Onun istediği anlaşma günün sonunda seni yok etmeye yöneliktir” dedi. 

“BU HEM BANA HEM DE MAKAMA HAKARETTİR” 

CTP ve TDP’nin toplantıya katılmama kararına ilişkin konuşmaya devam eden Tatar, “Katılmayacak olmaları hiç yakışmıyor. Bu arkadaşlar bizim de arkadaşlarımız. Meclis’te beraber çalıştık. Beni ve ekibimi dinlemeleri bu kadar mı zor? Çok ayıp ediyorlar. Bu hem bana hem de makama hakarettir” şeklinde konuştu. 

“HER TÜRLÜ MESAJ VAR” 

Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bana göre burada başka bir şey var. Mesele sadece ben değilim, Türkiye de var. Sistemi zorluyorlar. Tehlikeli. Her türlü mesaj var burada. Memleketimize, insanlarımızın siyasete olan ilgisini de azaltıyor bu. KKTC’yi yıpratma var burada. Sadece şahsıma değil. Farklı mesajlar var. Seçilsen ne olacak? Nasıl yapacan bu işi? Türkiye olmasa sen burada yoktun kardeşim. Bu belgelenmiştir, tarihe geçmiştir.” 

Kaynak: KIBRIS POSTASI 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu