KıbrısManşetSiyasetToplum

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a ve Kıbrıs Türk halkına tebrik mesajı gönderdi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında Anavatan ve Garantör Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim KKTC’nin yanında olduğunu belirterek,15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutladı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı şu şekilde:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Değerli Kardeşim,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıldönümü münasebetiyle, Türkiye Cumhuriyeti adına Zat-ı Alileri’ni ve KKTC halkını içtenlikle kutluyorum.

Kıbrıs Türkü’nün 1963 ‘ten bu yana verdiği istiklal ve istikbal mücadelesi ve 1983 yılında Kıbrıs Türk halkının meşru ve önüne geçilmesi imkansız istek ve iradesine tercüman olarak kurduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için her zaman iftihar vesilesi olmuştur.

Kahraman Mücahitler ve Mehmetçikler destansı bir mücadele göstererek Kıbrıs Türk halkının onurlu yaşam hakkını gasp etme gayreti içerisinde bulunanlara asla izin vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Şüphesiz ki Kıbrıs Türkü’nün azim ve mücadeleyle kurduğu Devleti’ne sahip çıkma düstum, her türlü takdirin üzerindedir. Bu anlamlı gün, KKTC’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini anmak ve onurlandırmak için önemli bir fırsat teşkil etmektedir.

Kıbrıs Türkü’nden her türlü zorluğa rağmen kurduğu devletinden vazgeçmesini kimse beklememelidir. BM Genel Kurulu’na son iki yıldır yaptığım hitaplarda da vurguladığım üzere, uluslararası toplum bu gerçeği artık kabullenerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımalı, ülkenizle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurulmalıdır.

Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün tescil edilmesi, Kıbrıs meselesine Ada’daki gerçekler temelinde bir çözüm bulunmasının anahtarı olacaktır.

Keza, Doğu Akdeniz’in barış, refah ve istikrann egemen olduğu bir coğrafyaya dönüşebilmesi ancak tüm taraflann hak ve hukukuna saygı gösterilmesiyle gerçekleştirilebilir. Bu nedenle, mesele sahadaki gerçekleri esas alan bir yaklaşımla ele alındığı takdirde, Ada’daki iki Devletin Kıbrıs Adasında yan yana, barış içinde yaşaması, işbirliği yapması mümkündür.

Yavruvatanda 40 yıl önce, 15 Kasım 1983 Salı günü göndere çekilen kutlu Bayrağın bağımsız ve egemen KKTC semalarında ilelebet dalgalanacağına inanıyor, Büyük Türk Milletinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkının bu onurlu gününde, haklı gurur ve coşkusunu paylaşıyorum. Anavatan ve Garantör Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim yanınızda olmaya devam edeceğini bu vesileyle bir kez daha vurguluyorum.

Şahsım ve Türkiye’deki kardeşleriniz adına 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıs Türk halkına huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek temenni ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu