KıbrısManşet

TDP eylem alanını terk etmeyecek!

Kamuda ve özel sektörde örgütlü bazı sendikalar yapılan zamları protesto amacıyla bugün genel grev ve eylem gerçekleştiriyor

KTAMS, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Hür-İş’e, Türk-Sen’e ve Dev-İş’e bağlı sendikalar, Hak-Sen, Güç-Sen, Koop-Sen, Vergi-Sen, BES, Memur-Sen, Ada-Sen, Basın-Sen, Tıp-İş, Çağ-Sen, Hemşireler ve Ebeler Sendikası ile Mec-Sen, Tepkisiz Kalma inisiyatifi, El-Sen, Barolar Birliği, Tel-Sen, Hava Trafik Kontrolleri, DAÜ-Sen, Eczacılar Birliği, DAÜ-BİRSEN, Çağ-Sen, Maliye-Sen, Turizm Emekçileri Sendikası, Federal Kıbrıs İnisiyatifi, Mağusa Türk Genel İş Sendikası eyleme destek veren örgütlerin dışında vatandaşta hükümete tepki koyuyor.

Hükümet istifa”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atılırken  dev kalabalık Başbakanlık önünü mahşer gününe çevirdi.

CTP, Kıbrıs Sosyal Partisi, YKP, Halkın Partisi, TDP gibi birçok siyasi parti de meydanları boş bırakmayarak halkın yanında destek verdi. KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, Hür-İş ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu ve TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı’nın konuşmalarını yapmasının ardından müzik dinletisine geçildi.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Başbakanlık önünde bulunan kalabalık yavaş yavaş dağılamaya başlarken Toplumcu Demokrasi Partisi üyeleri eylem alanını terk etmeyeceklerini söyleyerek Başbakanlık önünde oturma eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu