GenelKıbrısManşetSiyaset

TDP’den boykot kararı! Gözler CTP’de

Başbakan Yardımcısı Arıklı’nın “Bizi tek tanıyan ülkenin Cumhurbaşkanı konuşacak. Siyasi nezaket gereği O’nu dinleme erdemini, nezaketini göstermek zorundasınız. Umarım aklı selim galip gelir ve provokasyon olmaz” sözleri, CTP ve TDP kanadından çok sert tepki gördü

 

ÖZYİĞİT: ARIKLI, ANKARA’YA ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYOR… “Erhan Arıklı’nın lafıyla hareket edecek değiliz, kendi işine baksın. TDP’ye ve muhalefete söz söyleme hakkı ona düşmez” diyen Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP Parti Meclisi’nin kendi iradesiyle, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da konuşma gerçekleştireceği Meclis oturumuna katılmama kararı aldığını vurguladı. Özyiğit, “Arıklı, kendi partisi içindeki ve hükümetteki başarısızlıklarını örtmek için muhalefeti provoke ederek Erdoğan’a ve Ankara’ya şirin görünme güdüsüyle hareket ediyor” şeklinde konuştu.

SORAKIN: ÖNCE KENDİ PARTİSİNİ YÖNETMEYİ BAŞARSIN… “Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Erhan Arıklı’nın aklına ihtiyacı yok” diyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, “CTP kendi organlarında bu konuyu değerlendirip gerekli kararı üretecektir. Erhan Arıklı’nın söylemlerini biz dikkate almayız” diyerek, Arıklı’nın bu söylemlerini şiddetle kınadığını ifade etti. Arıklı’nın kendi partisinin iç durumuna bakması gerektiğini savunan Sorakın, “Kendi partisini yönetemeyen bir parti başkanı, başka partilere akıl vermeye kalkmasın” diyerek, Arıklı’nın kendi partisine bakması tavsiyesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu