KıbrısManşetToplum

Tecavüzcü sapığa 9 yıl ceza!

Evden kaçan kız çocuğunun küçük yaşına aldırış etmeden, kandırarak tecavüz eden Hasan Horos, 9 yıl hapis cezası alırken, Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun’un karardaki mesajları oldukça dikkat çekiciydi.

Evden kaçan kız çocuğunun küçük yaşına aldırış etmeden, kandırarak tecavüz eden Hasan Horos, 9 yıl hapis cezası alırken, Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun’un karardaki mesajları oldukça dikkat çekiciydi.

DEVRİM DEMİR

KÜÇÜK KIZIN SOMUT DÜŞÜNCE YETENEĞİ GELİŞMEMİŞ
Ekim ayında evinden kaçan 16 yaşından küçük kız çocuğuna yönelik; ‘Tecavüz’, ‘Alıkoyma’ başta olmak üzere 5 ayrı davadan yargılanan 32 yaşındaki Hasan Horos, yargılandığı davalardan suçlu bulundu. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Murat H. Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oybirliği ile aldığı karara göre sanık Horos 9 yıl hapis cezasına mahkûm oldu. Başkan Aksun, suçtan zarar gören küçüğün somut düşünce yeteneğinin gelişmediğine değinerek, kavrama yetenekleri olmadığı gibi davranışlarının yönlendirmeye açık olduğunu vurguladı.

“SANIK DEFALARCA UYARILDI, 3 GÜN BOYUNCA AYNI SUÇU İŞLEDİ”
Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, yasa koyucunun bu suç için ömür boyu hapislik cezası öngördüğüne vurgu yaptı. Sanığın çevresindekiler tarafından çocuğun yaşının küçük olduğu ve başının derde girebileceği noktasında ikaz edildiğine dikkati çeken Aksun, “Sanık ikaz edilmesine rağmen ısrarla bu suçu ilk önce bir apartmanın inşaatında işlemiş daha sonra çocuğu Düzova’da kendi ikametgâhına götürerek 3 gün boyunca alıkoyarak fiillerine devam etmiştir” ifadelerini kullandı. Sanığın müştekiden 17 yaş büyük oluşunu, kendisine küçüğün yaşı hakkında yapılan ikazlara rağmen ısrarla bu suçu işlemesini ve bu suçun 3 gün boyunca sürekli şekilde işlenmesini aleyhine ağırlaştırıcı sebepler olarak değerlendirdiklerine değinen Aksun, “Sanık gibi yetişkinlere düşen vazife küçüklerin yaş ve sağlık durumundan faydalanmak yerine onları korumak ve ailelerine teslim etmektir” dedi.

ÇOCUK AİLEDEN ALINDI
Küçük mağdurun başına birden fazla kez böyle bir olayın gelmiş olmasının tek göstergesinin, çocuğun ailesi tarafından yeterince korunmadığı ve kendisine gerekli özenin gösterilmemesi olduğunun altını çizen Aksun, “Dava dinlendiği anda bu konuyu fark eden mahkememizin konuyu Sosyal Hizmetler Dairesi’ne aktarması sonucu, küçük kız ailesinin tasarrufundan alınarak sosyal hizmetlerin bakım ve gözetimine verilmiş durumdadır. Sosyal Hizmetler’in, 18 yaşına kadar ayda 1 olmak üzere küçükle ilgili rapor hazırlayarak mahkememize sunmasına emir veririz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu