ÇevreEğitimKıbrısManşetToplumYaşam

“Temiz dünya, Temiz gelecek!”

17 Eylül 2021 Cuma günü Masal Bahçesi Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri müthiş bir Çevre Gönüllüğü faaliyetinde bulunarak çevre temizliğinin önemine ve küresel iklim krizine dikkat çekti.

18 Eylül Dünya Temizlik Günü Avukatı ve Çevre Aktivisti Estonya’lı Milli Yüzücü Ekolojik Atlet ve Deniz Kızı Merle Liivand ‘ın “Dünyamızı Temiz Tutalım!” çağrısına cevap veren Masal Bahçesi Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri “TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN, EL ELE!” dedi.

17 Eylül 2021 Cuma günü Masal Bahçesi Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri müthiş bir Çevre Gönüllüğü faaliyetinde bulunarak çevre temizliğinin önemine ve küresel iklim krizine dikkat çekti.

Eğitim merkezinin öğrencileri öğretmenlerinin gözetiminde yürüttüğü gönüllülük faaliyetinde, eğitim merkezinin bulunduğu Lefkoşa Şair Nedim Sokak’ta sokak aralarındaki, kaldırımlardaki ve merkezin çevresindeki alanda gönüllü çöp toplama etkinliği yaptılar.

İrili ufaklı plastik maddeler, kartonlar, cam ve pet şişeler, teneke kutular ve bunlar gibi birçok çeşitli çöp parçasını tek tek toplayan çocuklarımızın, çevre ve kişisel farkındalıkları hem de çevre gönüllülüğü konusundaki istekleri görülmeye değer bir atmosfer yarattı.

Miniklerimiz, küçücük ellerine ve minik parmaklarına geçirdikleri tek kullanımlık steril eldivenleri ile bir yandan öğretmenlerinin taşıdığı boylarından büyük çöp torbalarını çöplerle doldururken, bir yandan da çevreye atılan bu çöplerin dünya üzerinde yaşayan diğer canlı türleri ve dünyamız üzerine olan etkilerini tartıştılar.

Masal Bahçesi Eğitim merkezinin Kurucu Öğretmeni Fadime Erdoğan yaptığı yazılı açıklamada Dünya Temizlik Gününün önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Guiness Dünya Rekortmeni Ekolojik Atlet ve Deniz Kızı olan Çevre Aktivisti Estonya’lı Milli Yüzücü Merle Liivand ile ülkemizdeki çevre gönüllülerinden biri olan ve aynı zamanda kurumumuzun da Sportif Direktörlük görevini üstlenen Yüzme Antrenörümüz Arda Aşaner‘in 18 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla yapmış oldukları “TEMİZ DÜNYA TEMİZ GELECEK!” çağrısına öğrencilerimiz ve eğitim merkezi çalışanlarımızla birlikte gönülden destek veriyoruz. Her bir yanı denizle çevrili olan, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip cennet vatanımızın ve üzerinde yaşayabileceğimiz tek varlığımız olan dünyamızın çevre kirliliği ile olan zorlu mücadelesinde elbette ki biz de varız! Öğrencilerimizin birer Çevre Gönüllüsü olarak üstlendikleri çevre dostluğu sorumluluğundan hareketle, çevre adına gönüllü faaliyetlerde bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çevreci Çocuk ve Farkındalık Eğitimlerinde doğal yaşama saygıyı, çevre bilincini ve geri dönüşümün önemini çocuklara küçük yaştan itibaren öğretmek amaçlanıyor. Miniklerimiz bugün yaptıkları çağrı ile “Temiz Bir Dünya İçin, El Ele!” diyerek biz yetişkinlere de bu anlamda örnek olmuşlardır. Dünyamızın gerçek sahibi ve yarınlarımız olan çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak biz yetişkinlerin en büyük ödevlerindendir. Bu ödev sorumluluğunda kurum olarak yürüttüğümüz gönüllülük faaliyetlerimiz yalnızca bir günlük değil bundan önce olduğu gibi bugünden sonra da sıklaşarak devam edecektir.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu