KıbrısManşetToplum

Temizlik haftalarca sürebilir

Boğaz Piknik Alanı'nda başlatılan temizlik çalışması devam ederken, bölgeden 100 kamyon çöp çıkması bekleniyor

Boğaz Piknik Alanı’nda başlatılan temizlik çalışması devam ederken, bölgeden 100 kamyon çöp çıkması bekleniyor.

MİNE İÇSEL

“BİZ TEMİZLERİZ” KAVGASI
Ülkenin kronikleşen sorunlarından biri haline gelen Boğaz Piknik Alanı’ndaki kirlilik, geçtiğimiz günlerde Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser’in de gündemdeydi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ataser, LAÇ Belediyesi ekipleri ve gönüllü vatandaş topluluğu ile piknik alanında yaşanan kirliliği temizleyeceklerini duyurmuş, gönüllü olduklarını dile getirmişti. Bu açıklama üzerine Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi ve Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul da peş peşe açıklamalarda bulunmuş, bölgenin sorumluluğunun kendi belediyelerine verilmesini talep ettiklerini dile getirmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine, Çarşamba günü Girne ve Dikmen Belediye ekipleri tarafından bölgede temizleme çalışmaları başladı.

“100 KAMYON ÇÖP ÇIKABİLİR”
Oldukça yoğun bir kirlilik içerisinde olan Boğaz Piknik Alanı, belediye emekçileri tarafından temizlenmeye başlandı. Bölgedeki ağaçların bakım ve budama işlemlerinin de gerçekleştirildiği çalışmalar çerçevesinde, bölgedeki çöp konteynerleri boşaltılırken, geniş alana yayılmış olan çöpler öbek halinde toplanmaya başlandı. Çalışmalar hakkında GİRNE Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, bölgenin sorumluluğunun kendilerine verilmesi talebini yinelerken, piknik alanının mevcut durumuna da sitem etti. “Bölgeden 100 kamyon çöp çıkabilir” açıklamasında bulunan Çelebi, Girne Belediyesi ile işbirliği içeresinde temizlik çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

SESSİZ CANLARIN DA YUVASI
GİRNE Gazetesi, çalışmaları yerinde incelemek adına bölgeydi. Bölgedeki çalışmaların emekçiler tarafından yoğun şekilde sürdürüldüğü gözlemlenirken, piknik alanındaki kirlilik göze çarptı. Yetkililer, temizlik çalışmalarının günlerce sürebileceğine vurgu yaparken, önemli hususun temizlemek değil kirletmemek olduğunun altı çizildi. Piknik alanındaki sessiz dostlar konusunda yapılan açıklamalarda ise, canların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı, iç-dış parazit aşılarının tamamlandığı belirtilirken, ilgili belediyelerden ve vatandaşlardan sessiz dostlara ‘şefkatli’ davranmaları çağrısında bulunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu