GenelKıbrısManşetSpor

Top sende sayın bakan!

U14 Erkek Basketbol Karmamızın hayalleri yarıda kalmasın!

U14 Erkek Basketbol Karmamızın hayalleri yarıda kalmasın!

ÇOCUKLARIMIZ EKONOMİK SORUNLARLA KARŞI KARŞIYA

Devlet, ülke sporunu yönetenler ve Basketbol Federasyonu, KKTC U14 Erkek Basketbol Karmamızın Türkiye’deki başarısına ne yazık ki ortak olamıyor. KKTC U14 Erkek Basketbol Karmamız geçtiğimiz hafta katıldığı Türkiye U14 Bölge Şampiyonaları’nda grubunu lider bitirerek müthiş bir başarıya imza attı ve Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. 15-19 Nisan tarihlerinde Balıkesir’de Anadolu Şampiyonası’na katılması gereken karmamız ne yazık ki ekonomik gerekçeler nedeniyle turnuvaya katılamama riskiyle karşı karşıya.

GIYNIK SPOR ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDECEK

Ülke medyasında sadece GIYNIK Spor’un gündeme getirdiği basketbolda yaşanan bu sorunlarla ilgili gelişmeleri dün gün boyu devam ettirdik. GIYNIK Spor olarak tek amacımız ne federaysonla uğraşmak, ne sporu yönetenlerle ne de devletle. Tek derdimiz çocuklarımızın emeklerinin karşılıksız olmaması, başarılarının yarıda kalmaması ve gelecekleri, kariyerleri için kamuoyu yaratabilmek.

FEDERASYONUN KASASI BOŞ, DEVLET KATKISI VERİLMEDİ

Güvenilir kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiler ışığında, dün yaşananlar sonrasında federasyonun kasasında para olmadığı, hatta eksi bakiyede olduğu, 2023 yılında verilen 1 milyon TL’lik devlet katkısının da henüz hiçbir miktarının alınmadığı nedeniyle karmamızın bu şampiyonaya katılması noktasında eknomik zorluklar gün yüzüne çıktı.

FEDERASYON YOĞUN GİRİŞİMLER YAPTI SONUÇ YOK

Sporcu velilerinin isyanıyla dün Basketbol Federeasyonu yöneticileri yoğun girişimler yaptı ancak sonuç alınamadı. Cumhurbaşkanlığı ile yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Federasyon sporcu velileri ile ile de dün akşam toplantı yaptı. Toplantıda federasyon başkanı bölge şampiyonası dönüşü çocukların başarısı karşısında onları havaalanında karşılama konusunu yanlış anladığını bildirerek onları karşılamadığı için velilerden özür diledi.

KATILIMI BİLDİRMEK İÇİN SON GÜN, HER ŞEY MALİYEYE BAĞLI

Federasyon yönetimi Anadolu Şampiyonası’na katılımı bildirmek için son gün olmasına rağmen velilere federasyonun borçlanma şansının olmadığını aktardı. Şu an çocuklarımızın bu turnuvaya katılmaları için tek bir şans kaldı. Maliye Bakanlığı’nın Basketbol Federasyonu’nun alacağı devlet katkısının bir kısmını bugün itibariyle serbest bırakması.

SAYIN BAKAN ALİŞAN ŞAN BASKETBOL İÇİN YAPIN GEREĞİNİ

GIYNIK Spor olarak, basketbola özel ilgisi olduğunu bildiğimiz, yıllarca Gönyeli Kulübü’ne sponsorluk yaparak Gönyeli Oşan adı altında basketbolda Gönyeli’ye sayısız tarihi şampiyonluk yaşatan, sonrasında Mapfree olarak yine basketbolda birçok iklere imza attırmış iismlerinden başında gelen ve şu an Maliye Bakanı olarak görev yapan Sayın Aliişan Oşan’dan bu çocukların , bizim çocuklarımızın, ülkemiz çocuklarının başarı hikayesinin yarıda kalmaması için elini taşın altına koymasını rica ediyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu