GenelKıbrısManşetSiyaset

Töre: Ben de izledim, KKTC geneline bu kadar hızlı yayılmasına şaşırdım

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Zorlu Töre Başbakan Ersan Saner’in videosu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Zorlu Töre Başbakan Ersan Saner’in videosu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ülkede skandal yaratan videoyu izlediğini belirten Töre, tüm sosyal medya da etkin ve hızlı bir şekilde yayıldığını dile getirdi. Töre, “Video bana WhatsApp’tan farklı kişiler tarafından gönderildi, izledim. Bu kadar hızlı bir şekilde KKTC geneline nasıl yayıldı şaşırdım. Demek ki sosyal medya bu kadar etkin kullanılıyor” şeklinde konuştu.

“ÇİRKİN BİR OLAY HOŞ KARŞILANAMAZ”

Görüntülerin ardından, “Bir noktada yazık dedim, bu tür şeylerle siyaseti karıştırmak doğru değildir, yaşanılan olay çirkin bir olay, hoş karşılanacak bir durum değil” yorumunda bulunan Töre, Başbakan Ersan Saner’i aradığını ancak cevap alamadığı için geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Skandal videonun ardından Başbakan Ersan Saner’in kurultaydaki diğer adayları işaret ettiği açıklamasına yönelik değerlendirmede bulunan UBP genel başkan adayı Töre, Saner’in diğer adayları hedef göstermesinin siyasetin ne kadar kirlendiğinin bir göstergesi olduğunu aktardı. Töre, “Partinin ne durumda olduğunu kendisi gözlemleyerek karar vermesi gerekir” yorumunda bulundu.

“ŞAHSİ BİR DURUM PARTİYİ ETKİLEMEZ”

Video ardından Başbakan Saner’in istifa edeceği açıklamaları konuşulurken Töre, esas kararı Saner’in vermesi gerektiğini ve bu durumun şahsi bir durum olduğunu ifade etti.

“Şu anda partinin Genel Başkanıdır ve istifa etmiş olmasına rağmen Başbakanlık görevini sürdürmektedir. Olumlu olumsuz herkes yorum yapacaktır ama esas kararı verecek olan kendisidir” değerlendirmesinde bulunan Töre, istifanın UBP genelini etkilemeyeceğini, şahsi bir durum olduğunu söyleyerek, “UBP’de büyük bir canlanma vardır. Kurultay ile bu canlanma ve enerji hareketi doruğa çıkacaktır. Zaten arkasından da hemen erken seçim olacaktır. UBP’nin genelini etkilemesi söz konusu değildir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu