GenelKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Töre ve heyeti Ankara’da

Göreve seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yapacak olan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Ankara'ya gitti.

Göreve seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapacak olan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Ankara’ya gitti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un davetiyle Ankara’da bulunan Töre ve heyetini Esenboğa Havalimanında TBMM Türkiye – KKTC Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Konya Milletvekili Orhan Erdem, KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü ve diğer yetkililer karşıladı.

Töre’nin heyetinde Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Meclis İdari Amiri Yasemi Öztürk, Başkanlık Divanı Üyesi Milletvekilleri Alişan Şan, Hasan Küçük, Devrim Barçın ve Şifa Çolakoğlu’nun yanı sıra Özel Kalem Müdürü Mustafa Çaluda bulunuyor.

Töre ve heyetinin temasları kapsamında yarın Anıtkabir’i ziyaret ederek TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya gelmesi ve Ankara’da çeşitli temaslar yapması bekleniyor.

Zorlu Töre, Ankara’ya hareketi öncesi Ercan Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Töre, KKTC Meclisi’nin yeni döneminde TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un daveti üzerine ilk resmi ziyaretlerini Anavatan Türkiye’ye yapacaklarını ve bundan çok mutlu olduklarını kaydetti.

Töre, “İyi ki Anavatan Türkiye var. İyi ki Anavatan Türkiye KKTC’yi tanıyor ve destek veriyor. Öyle ümit ederim ki bu yeni dönemde başka ülkeler de KKTC’nin statüsünü tanıyacak ve daha ileri adımlar da atılacaktır. Biz Anavatan Türkiye’nin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz.” diye konuştu.

Töre, heyetle birlikte Anıtkabir’i de ziyaret edeceğini kaydederek, Atatürk’ün “bağımsızlık karakterimdir” ifadesini Kıbrıs Türk halkı olarak yürekten benimsediklerini ifade edeceklerini söyledi.

KKTC’nin devletini ve varlığının daima korunması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini de belirten Zorlu Töre, “Bu uzun soluklu mücadelemizi Anavatan’ın desteği ile daha ileriye taşıyabiliriz” dedi.

Ankara ziyaretinde Töre’ye Başkanlık Divan heyeti eşlik ediyor. Heyet, 26 Mart Cumartesi günü adaya dönecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu