KıbrısManşetSiyasetToplum

Torpilli istihdamlar davalık

KIB-TEK’in münhal sınavına katılan ve haksızlığa uğradığına inanan 2 kişi, HP ve CTP’nin desteğiyle ayrı ayrı dava açtı

KIB-TEK’in münhal sınavına katılan ve haksızlığa uğradığına inanan 2 kişi, HP ve CTP’nin desteğiyle ayrı ayrı dava açtı.

“ELEKTRİK KURUMU’NDA YENİ İŞE GİRENLER KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE KATILMA TALİMATI ALDI”
Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Ongun Talat, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yeni işe başlayanların dün gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne katılma talimatı aldığını söyledi. “Elektrik Kurumu’nda torpille işe başlayanlar diyet ödemeye başladı. Yeni işe girenler, Başbakanlık’tan tek tek aranarak kortej yürüyüşüne katılma talimatı aldı” diyen Talat, Orada Kıb-Tek Yönetim Kurulu Sekreteri’ni bulacakları ve ondan imza karşılığında UBP tişörtü alacakları kendilerine bildirildi. Tişörtleri giymek ise zorunlu” ifadelerini kullandı. Olayın en dikkat çekici tarafı ise yalnızca münhalsiz işe alınanlara değil, sınavla alınanlara da aynı talimatın verilmiş olması” diyen Talat, “Sınavla ve hakkınla işe girmişsen, kim sana, hangi cesaretle talimat verebilir ki? Kıbrıs küçük yer, yine fena yakalandınız. Utanma duygunuz varsa ‘fena’ tabi” ifadelerini kullandı.

CTP VE HP’DEN HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARA DESTEK
CTP, KIB-TEK’in münhal sınavında haksızlığa uğrayan Evren Demir adlı vatandaşın CTP’nin de desteğiyle hakkını aramak için yargıya başvurduğunu açıkladı. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin de desteğiyle Av. Tekin Söylemez ile dava dosyalayan Demir’in hakkını aramak için yargıya başvurdu ifade edildi. Halkın Partisi de Elektrik Kurumu’nda yapılan şaibeli sınavla ilgili hukuka aykırılıkların ortaya çıkması üzerine harekete geçti. Sema Dolu isimli vatandaş, HP’nin sağladığı destekle Elektrik Kurumu’ndaki hukuka aykırı işe alım sürecine karşı dava açtı. Açıklamada, sınavın keyfi bir yaklaşımla fırsat eşitliğine ve Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı olduğu vurgulandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu