EkonomiKıbrısManşetSiyaset

TPIC’ten yapılan yasal olmayan alım, Pazartesi YİM’e taşınıyor

Sidereal Lines Direktörü Ulus Göker, 36 bin ton akaryakıtın Bakanlar Kurulu kararı ile yasal olmayan şekilde alınmasına sert tepki gösterdi.

SIDEREAL LINES OLARAK ÖDEMEYİ BİR AY GEÇ ALMAYA BİLE RAZIYIZ… TPIC ile ne kadar dost, arkadaş olduklarını sorgulayan Göker, “TPIC’in propagandalarını yapmalarına rağmen, TPIC tarafından neden kredi 1 aylık kredi verilemiyor? Biz Sidereal Lines olarak ödemeyi bir ay geç almaya bile razıyız” dedi.

Sidereal Lines Direktörü Ulus Göker, bugün web TV’de katıldığı bir programda KIBTEK ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın yapmış olduğu yanlıştan bahsederek, bu konuda ciddi girişimleri olacağını belirtti.

TPIC’ten doğrudan olarak daha önce 24 bin ton, sonra 36 bin ton ve şimdi yine 36 bin ton akaryakıtın Bakanlar Kurulu kararı ile yasal olmayan şekilde alınmasına sert tepki gösteren Göker, bu konuyu Pazartesi günü Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) taşıyacağını açıkladı.

KIB-TEK ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın çok büyük bir hata yaptığına dikkat çeken Göker, bankalardan 150 milyon TL borçlanacaklarını açıklamalarının son derece yanlış bir adım olduğunu vurguladı.

Göker, bunun yerine, 36 bin tonu ‘12 bin- 12 bin- 12 bin’ olarak 3 ayrı zamanda almaktansa, 20 günde veya 1 ayda, tüketim durumuna göre almalarının daha mantıklı olacağını ifade ederek, bu sayede hem parayı biriktirebileceklerini hem de faiz ile borçlanmalarına gerek kalmayacağına değindi.

“SIDEREAL LINES OLARAK ÖDEMEYİ BİR AY GEÇ ALMAYA BİLE RAZIYIZ”

TPIC ile ne kadar dost, arkadaş olduklarını sorgulayan Göker, “TPIC’in propagandalarını yapmalarına rağmen, TPIC tarafından neden kredi 1 aylık kredi verilemiyor? Biz Sidereal Lines olarak ödemeyi bir ay geç almaya bile razıyız” dedi.

Şimdi yine 36 bin ton akaryakıtın Bakanlar Kurulu kararı ile alınmasının yasal olmadığını ve bununla ilgili YİM’e açılmış 3 davanın mevcut olduğunu vurgulayan Göker, Pazartesi günü ise bu alımla ilgili YİM’e başvurarak, ara emri aldıracağını duyurdu.

Daha önce Başbakan Ersan Saner ile de bu konu hakkında görüştüklerini ve kendisine de taahhütte bulunduğunu anlatan Göker, sözlerine şöyle devam etti:

“TPIC’in özel bir şirket olduğunu bilmeleri halinde neden yine alım yapıldığı sorusunu yönelttim. KIBTEK Yönetimi’nin İhale Yasası’nın 13. Maddesi’ne göre birinci olarak yapması gereken KIBTEK’in daha önce White Lines şimdi de TPIC’in sahte evraklardan dolayı yasaklanması gerekiyor. Bu yapılmadı ancak Merkezi İhale Komisyonu’na da yetkiyi veriyor. MİK Başkanı’ndan da TPIC’in yasaklanması ve ihalelerden men edilmesini bekliyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu