EğitimKıbrısManşetToplum

Trafik Oryantasyon Eğitimleri devam ediyor

Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Üniversitelerin Oryantasyon Günleri Kapsamında gerçekleştirdiği, ‘Trafik Oryantasyon Eğitimlerini’ hız kesmeden vermeye devam ediyor

Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Üniversitelerin Oryantasyon Günleri Kapsamında gerçekleştirdiği, ‘Trafik Oryantasyon Eğitimlerini’ hız kesmeden vermeye devam ediyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin açıklaması şu şekilde:

“Bugün “Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ile Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesindeki (BAU) öğrencilere Trafik Oryantasyon Eğitimi verildi.

 Trafik Eğitmeni, Meryem Kayral ve Nesil Garanti Özön tarafından Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilen sunumlarda , öğrencilere, ülke trafiği, kural ve yasalar ile emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

TKÖD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zeki Avcı yaptığı açılış konuşmasında , ülkeye gelen yabancı uyruklu öğrenci ve ziyaretçilerin trafikte büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, oryantasyon eğitiminin şart olduğunu kaydetti.

Aileleriniz sizleri buraya sağlıklı bir şekilde yolladılar, bundan dolayı da sağlıklı ve sıhhatli olarak mezun olup geri gitmenizin bizim için önemi büyüktür dedi.

Ayrıca Prof. Dr. Mehmet Zeki Avcı, ülke trafiğini ve kurallarını tanıtmanın önemli olduğunu vurguladı.

İncelenen trafik kazalarına bakıldığında ortaya çıkan sonuçlar arasında emniyet kemeri takma oranının maalesef düşük olduğu ve bir çok ölümlü kazada önemli rol oynadığını, Emniyet Kemeri, kazalarda çarpışmalardan doğan ve taşıt içinde bulunan kişilerin maruz kaldığı yaralanmalarda şiddetini azaltan en etkili yöntemdir dedi.

Emniyet Kemeri Simülatörü; KKTC de bir ilktir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu