KıbrısManşet

Trafikte tartıştığı adamı kaçırdı

Trafikte tartıştığı kişiyi kaçırarak ‘İskele’yi terk etmesi için’ tehdit ettiği, bir süre sonra ise yolunu kesip yumruklayarak kulak zarını patlattığı iddia edilen C.D., tutuklandı

İSKELE’Yİ TERK ETMESİNİ İSTEDİ… Polis, daha önce trafikte tartıştığı kişinin aracının önünü Ercan yolunda kesen zanlı C.D.’nin, müştekiyi önce bir parka kaçırıp, 3 dakika içerisinde İskele’yi terk etmesi için tehdit ettiğini ve daha sonra da Altınova yolunda yine aracının önünü keserek, İskele’yi terk etmediği gerekçesiyle yumruklayarak kulak zarını patlattığını belirtti.

İskele Kaza Mahkemesi’nin Ceza Davaları Salonu’nda dün ilginç bir teminat duruşması gerçekleştirildi. Polis, C.D., isimli zanlıyı, trafikte tartıştığı kişiyi önce kaçırıp, 3 dakika içinde İskele’yi terk etmesi için tehdit ettiği, daha sonra da İskele’yi terk etmediği gerekçesiyle yumruklayarak kulak zarını patlattığı suçlamasıyla mahkemeye çıkardı. C.D., aleyhindeki suçlardan ileride yargılanmak üzere bağlandığı teminat şartlarını yerine getiremeyince, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Yargıç Tutku Candaş’ın huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmasında yeminli şahadet vererek olguları aktaran polis memuru Murat Ergün, “İnsan kaçırma”, “Vahim zarar”, “Şiddet tehdidi”, “Ciddi darp”, “Rahatsızlık” ve “İtale-i lisan (küfür)” suçlarından methaldar olan zanlının, 25 Kasım 2020 tarihinde saat 23.50 sıralarında İskele-Ercan anayolunda, kullanımında bulunan araçla seyrederken, daha önceden trafik konusunda tartışmış olduğu ve yine aynı yolda seyreden C.B.’nin yönetimindeki aracın önünü keserek durdurduğunu belirtti.

Zanlının, kendisiyle parka gitmeyi reddeden C.B.’ye elini yumruk yapıp, “Benle parka gitmezsen seni burada çok pis döverim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduktan sonra, müştekiyi aracından zorla indirip, yolcu koltuğuna oturttuğunu ve kendisinin de şoför koltuğuna oturarak müştekinin aracıyla parka götürdüğünü anlatan Ergün, zanlının burada da yine trafik konusunda tartıştığı müştekiye, “Sen kimsin lan, artis gibi konuşun. 3 dakika içinde İskele’den s…r git” diyerek itale-i lisanda bulunduğunu ve bağırıp çağırarak rahatsızlık yarattığını kaydetti. Akabinde müştekinin olay yerinden ayrıldığını, ancak saat 00.30 sıralarında zanlının bu kez de İskele’yi terk etmediği gerekçesiyle müştekinin aracının önünü Altınova yolunda kestiğini söyleyen polis memuru, zanlının C.B.’nin sol kulağına yumruk atarak kulak zarının tamamen yırtılmasına sebebiyet verdiğini ve “İskele’den çekip gidecen. Eğer İskele’yi terk etmezsen bağırsaklarını deşerim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

Olayın polisin bilgisine 26 Kasım’da geldiğini ve zanlının dün tutuklandığını anlatan polis memuru, meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Zanlının aleyhindeki suçların tümünün hapislik cezaları öngören suçlar olduğuna vurgu yapan Yargıç Tutku Candaş, zanlının yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 4 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 2 muteber kefilin 75’er bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve zanlının haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tutku Candaş, zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi halinde ise 2 ayı aşmayan bir süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini de karara bağladı.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, cezaevine gönderildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu