KıbrısManşet

Avcılık federasyonu seçime gidiyor

Tüzük gereği Avcılık Federasyonu Aralık ayı içerisinde Genel Kurul gerçekleştirmeye hazırlanıyor

Tüzük gereği Avcılık Federasyonu Aralık ayı içerisinde Genel Kurul gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Avcılık Federasyonu Genel Başkanlığına adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Mustafa Emirkan Tremeşeli, yaban hayatın korunmasına dair projelini katıldığı bir canlı yayın programında ayrıntılarıyla dile getirdi.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Yaban hayatın önemine değinen Tremeşeli, federasyon işlevlerinin daha ileriye taşınabilmesi için avcıların bilinçlenmesine ve kulüplerle daha uyumlu çalışmak gerektiğine dikkat çekti. BRT canlı yayınında projelerini anlatan Tremeşeli ayrıca yaban hayatı korumanın önemini vurguladı.

Başkan seçilmesi durumunda yaban hayata gözetleme kuleleri ve iletişim ofisleri kurulacağını dile getiren Tremeşeli, 45 kilometrelik bir alanın bu şekilde denetlemek ve taramak mümkün olacak dedi. Bu projenin sadece avcılık için kullanılmayacağını vurgulayan Tremeşeli, bölgede çıkabilecek yangın ihtimallerinin önüne geçileceğini ve suçların da kolaylıkla takip edebileceğini dile getirdi.

Yaban hayata sunaklar ve bentler kuracaklarını vurgulayan Tremeşeli, bu şekilde bilinçli hareket edeceklerini ve yaban hayatın korunmasına katkı sağlayacaklarını dile getirdi. Diğer yandan avcılık birliklerinin kalkınması ve teşvikler konusunda çalıştıklarını vurgulayan Tremeşeli, gelir ve tüzük konusunda ciddi düzenleme yapacaklarını vurguladı. Ayrıyeten bilinçli bir şekilde ağaçlandırma yapacaklarına değinen Tremeşeli, damla su projelesinin yıllar önce rafa kaldırıldığını ama bunu tekrar gündeme getirecekelrini ancak bu şekilde federasyonu ve klüpleri daha ileri bir noktaya getirebileceklerine inandıklarını dile getirdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu