ManşetSağlıkToplumYaşam

Tribulus

Tribulus terrestris genelde kadınlarda ve erkeklerde doğal bir kompleks tribulus ve libido arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Tribulus, libido artışına destek olduğu gibi, enerji seviyenizi, kas gücünü ve kas kütlesini arttırmaya da yardımcı olur

Geçenlerde maca adlı bitkisel çözümlerden yürümüştük. DM’den çok mesaj aldık. Millet olarak çok meraklıyık bu işlere vesselâm. E hâl böyle olunca da kullandığımız ikinci takviye tribulus da bugünkü yazımızın konusu oldu. Asıl adı tribulus terrestris olan tribulus küçük yapraklı bir bitki. Ayrıca demir dikeni olarak da bilinir. Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’nun bir kısmı dahil olmak üzere birçok yerde yetişmekte. Bitkinin hem kök hem de meyvesi Geleneksel Çin Tıbbı ve Hint Ayurveda Tıbbı’nda bazı tedavi süreçlerinde kullanılmıştır.

Geleneksel olarak, demir dikeni bitkisi insanlar tarafından libido geliştirmek, idrar yolunu sağlıklı tutmak ve herhangi bir şişmeyi önlemek gibi çeşitli potansiyel etkiler için kullanılmıştır. Ayrıca Geleneksel Çin Tıbbı’nda ve Hindistan’ın geleneksel şifa yöntemi Ayurveda’da kullanımı oldukça yaygın olsa da artık günümüzde bir besin desteği olarak yer almaktadır.

Tribulus terrestris genelde kadınlarda ve erkeklerde doğal bir kompleks tribulus ve libido arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Tribulus, libido artışına destek olduğu gibi, enerji seviyenizi, kas gücünü ve kas kütlesini arttırmaya da yardımcı olur.

Bugün, tribulus genel anlamda sağlıklı olarak nitelendirilen takviyelerde kullanıldığı kadar testosteron düzeylerini artırdığını iddia eden bazı diğer takviyelerde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Tribulus terrestrisin faydaları mı? Aynen şöyle; Tribulus terrestrisin aktif bir elementi olan protodioscin, kompleks tribulus salgılanmasını tetikler ve kompleks tribulus seviyesini %20-50 arasında arttırabilir; Yapılan pek çok araştırmaya göre tribulus destekleri vücuttaki hormon seviyelerini düzenlemektedir; Tribulus kan dolaşımını arttırarak, kaslara daha fazla oksijen ve besin gitmesini sağlar; Kompleks tribulus stimülatörü gibi hareket ederek hormon seviyesini arttırarak kompleks tribulusu düzenler.

Kullanım önerileri mi? “Tribulus 3 aydan fazla kullanılmamalıdır. Eğer 3 ay kullandıysanız 2-4 hafta ara verilmelidir. Bu hormonlarınızın doğal dengesini bulması için gerekli bir süredir. Günde 3 kez yemeklerden sonra 750-1250 mg. Tribulus alınabilir. 9 hafta kullanıp, 3 hafta kullanmayı bırakarak kullanabilirsiniz. Hamile veya emziren kadınların Tribulus kullanması önerilmez” diyor konu alanı meraklıları. Sonuç mu? Siz yine de bir tıp doktoruna başvurun. Sağlıkla.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu