GenelKıbrısManşet

Tatar, Ankara ziyareti öncesi Ercan’da konuştu

Adadan ayrılmadan önce Ercan Havalimanı’nda basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Federasyon temelinde müzakerelerin sonuç vermediğini anlatarak, Kıbrıs'ta ancak iki egemen, bağımsız devletin iş birliği ile bir anlaşma olabileceğini anlatacağız. Eski defterleri açmayacağız. Cenevre’ye gönül rahatlığı içinde gidiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cenevre ziyareti öncesi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapmak üzere Ankara’ya hareket etti.
TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Tatar’ın Ankara’daki görüşmesi saat 14.00’te başlayacak.
Adadan ayrılmadan önce Ercan Havalimanı’nda basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Federasyon temelinde müzakerelerin sonuç vermediğini anlatarak, Kıbrıs’ta ancak iki egemen, bağımsız devletin iş birliği ile bir anlaşma olabileceğini anlatacağız. Eski defterleri açmayacağız. Cenevre’ye gönül rahatlığı içinde gidiyoruz” dedi.
Türkiye temasları kapsamında Erdoğan, TC Cumhurbaşkanı yardımcı Fuat Oktay ve TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceğini aktaran Tatar, Cenevre için yarın sabah Ankara’dan yola çıkacaklarını anlattı.
“Federal temelde anlaşma olamayacağını ve bu temelde çalışmaların sonuçsuz kaldığını Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hep anlattık. Kıbrıs’ta ancak iki egemen, bağımsız devletin iş birliği ile bir anlaşmanın sürdürülebilir ve kalıcı olacağını açık, şeffaf ve doğru bir şekilde aktaracağız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, “Karantina koşullarında seyahat etmek kolay olmuyor, otel dışına yalnızca BM binasına gitmek için çıkabileceğiz. Türkiye ile birlikte yolumuza devam ediyoruz. Cenevre’ye gönül rahatlığı içinde gidiyoruz ” dedi.
“NE BERLİN ZİRVESİ TUTANAKLARI NE DE HARİTA ORTADA YOK”
4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Tatar arasındaki papağan tartışması hakkında bir soru sorulması üzerine Ersin Tatar, “Bugün sordum ne Berlin zirvesi tutanakları ne de haritayı bulamadılar” cevabını verdi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu