KıbrısManşet

Tüketiciler Derneği Tüketici Hakları Günü faaliyetlerini erteledi

KKTC Tüketiciler Derneği, her yıl Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikleri bu yıl 6 Şubat depremi nedeniyle düzenlemeyeceğini duyurdu

KKTC Tüketiciler Derneği, her yıl Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikleri bu yıl 6 Şubat depremi nedeniyle düzenlemeyeceğini duyurdu.

 Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle  bu yıl Tüketici Hakları Günü etkinliklerini erteleme kararı aldıklarını belirtti.

 Işık ayrıca, tüketici haklarını koruma görevini üstlenecek bir daire (Tüketicileri Koruma Dairesi) kurulması için hükümete çağrıda bulundu.

 Ekonomi ve Enerji Bakanlığı altında genel tüketici sorunları ile ilgilenen, Tüketici Konseyi ve tüketici şikayetleri üzerinde bağlayıcı kararlar  alabilen Hakem Heyeti’nin Derneğin katkılarıyla oluşturulduğunu ifade eden Işık, Derneğin bugüne kadar on binlerce şikayetin sonuçlandırılmasına yardımcı olduğunu, Derneğin ayrıca haksız rekabete karşı işletmelere destek sunduğunu kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu