KıbrısManşet

Tüketiciler Derneği: “Tüketicilerle birlikte şok eylemler başlatılacak”

Tüketiciler Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürekli değişen hükümet nedeniyle tüketicilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla muhatap bulamadıklarını açıkladı.

Tüketiciler Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürekli değişen hükümet nedeniyle tüketicilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla muhatap bulamadıklarını açıkladı.

Hasan Yılmaz Işık İmzalı Tüketiciler Derneği açıklamasında “5 yılda 5 kez hükümet değişti. Bu nedenle muhatap bulunamayan bir parlamenter sistemde tüketiciler bugün korumasız bırakıldıkları “fiyat anarşisine” isyan etmiş bulunmaktadır” denildi.

“TÜKETİCİLERLE BİRLİKTE ŞOK EYLEMLER BAŞLATILACAK”

Tüketicilerin derneğe yoğun tepki gösterdiği belirtilen açıklamada tüketicilerden gelen feryada artık seyirci kalınmayacağı ve bu konuyla ilgili geçtiğimiz hafta Tüketiciler Derneği Yönetim kurulunun gerçekleştirdikleri toplantı neticesinde gerekli eylem ve girişim kararı aldıkları, KKTC genelinde tüketiciler ile birlikte şok eylemler başlatacakları açıklandı.

“TÜKETİCİLERİ SERBEST PİYASADA FIRSATÇILARIN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ”

‘Tüketicilerin serbest piyasada fırsatçıların insafına bırakmayacağını’ belirten Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na acil müdahale çağrısı yaparak şu ifadeleri kullandı

Döviz kurlarında önceki düşüşe rağmen indirim yapmayan ticaret erbabı ve toptancılara mal bulmuş mağrubi gibi fiyatlarda artış ve vurgun yapmalarına duyarsız kalmakta olan hükümeti “Mal ve Hizmetler Yasası ile Rekabet Yasası” kapsamında “Stokçuluk, Monopol ve Fahiş Kar Payları” için gerekli cezai yaptırımların uygulanması için Derneğimiz uyarmaktadır.”

CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’A MÜDAHALE ÇAĞRISI…

Piyasada yaşanan fiyat anarşisinin tüketicileri isyan ettirecek boyuta ulaştığını kaydeden Hasan Yılmaz Işık, pahalılığa karşı radikal önlemelerin alınmasını sağlamak için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı acil olarak “Sosyal Ekonomik Konseyi” Devlet Planlama Örgütü başkanlığında toplantıya çağırması ve süratle Türkiye ile “Ekonomik Entegrasyona” gidilmesi için çağrı yaptı.

AB Gümrük Birliği mevzuatı kapsamında Güney Kıbrıs’a TC menşeli ürünlere gümrük muafiyeti tanınırken KKTC bu ürünlerin vergilendirilerek gelmesini derneğin asla kabul etmediğini ve ekonomik gaf olarak görmekte de belirten Işık, bu durumu KKTC ve TC hükümetleri nezdinde şiddetle protesto ettiklerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu