GenelKıbrısManşetSiyaset

Tulga: Acilen hükümetin varlığına ihtiyacımız var

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Hürrem Tulga, katıldığı bir tv programında  Başbakan Ersan Saner  ve Ekonomik Kurul’la bugün saat 16:00’da toplantı gerçekleştirileceğini duyurdu.  

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Hürrem Tulga, katıldığı bir tv programında  Başbakan Ersan Saner  ve Ekonomik Kurul’la bugün saat 16:00’da toplantı gerçekleştirileceğini duyurdu.   Eylem kararını erteleyen KTEZO pandemi sürecinde esnaf ve zanaatkarların yaşadığı sıkıntıları çok defa yetkililerle görüşseler de sonuç alamadıklarının da altını çizdi.

Gerçekleşecek toplantıya dair açıklama yapan Tulga, “Umarım sorunlara hakimdirler, bazı sonuçlar alabiliriz. Kazan kaynıyor. Ortada hükümetin varlığını hissedemiyorlar. Her şeyi boş vermiş bir hava var. Bizim hep taleplerimiz oldu, özellikle pandemi sürecinde bir masa oluşturulması tekrar tekrar istedik. Yanyana gelip de bu toplumdaki sorunlara ilişkin doğru düzgün tartışma bile yapamadık.  Ödememe tavrımızı sürdürerek tepkimizi ortaya koyuyoruz ve bu tepkide  bazı sorunların çözümüne kadar devam edecek.  Doğru dürüst bir hükümet kuruluncaya kadar bu tavır devam edecek. Her sabah uyandığımızda kabine içi tartışmaları duyuyorsunuz.  Böylesi bir hükümet olmaz” dedi.

 

Toplantıda esnaf ve zanaatların lehine bir karar çıkmasını isteyen Tulga, “ Biz eylem noktasına, ödememe noktasına kolay gelmedik. Defalarca görüşmeler yaptık her görüşmede verilen cevap hep ‘Para yok’ oldu.  Büyük bir eylem içerisine girmek zorunda kaldık.  Birkaç gün önce gece yarısı yapılan açıklamada prim desteği devam edecek deniyor. Dilerim sadece sözde değildir. Yapılabilecek çok şey var.  Yaşanan çok ciddi ekonomik sıkıntılarında görüşüleceği ifade edildi. Acilen hükümetin varlığına ihtiyacımız var. Herkesin tek başına kaldığı süreçte ayakta kalmak mümkün değil. Masaya koyacağımız önerileri de açıklayacağız. Her şey toplumun önünde olmalı” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu