KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Tüm sorumlular hesap verecek mi?

Hiçbirimizin hayatımızın sonuna dek aklımızdan asla çıkmayacak olan ve kalbimizin hep bir köşesinde duracak olan gerçek şudur ki; ihmalin, siyasi rantın getirdiği felaketin bizden aldığı çocuklarımız ve kardeşlerimizdir

Evlatlarımızla kardeşlerimizin ölümüne sebep olan İSİAS otelin sahipleri Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek yakalanmış. Elbette bunun hesabını verecekler, ve fakat sadece onlarla sınırlı kalmamalı bu katliamın failleri.

Bu otelin inşaatına vesile olan, eksiğine, gediğine göz yuman kim varsa tüm sorumlular hesap vermelidir. .

Yaşanan dayanılmaz acıyla ortaya çıkan güçlü toplumsal dayanışmanın, şimdi farklı boyutlarda devam ettirilmesi gerekir..

Ülkece bu konudan çok büyük dersler çıkartmanın tam zamanıdır. .

Zira bu acının üstünden hala siyasi menfaat sağlamaya yeltenen yüzsüzler olduğunu görüyoruz. İşte bu çakallara fırsat vermemek adına halk olarak birlikte mücadele vermemiz toplumsal bir ihtiyaç haline geldiğini görmek lazım..

Ülkeyi yönetenlerin siyasi çıkar uğruna kendi kişisel ikballeri için bilerek yaptıkları yanlış ve yasal boyutu tartışmalı olan bütün uygulamalarına karşı hukuki mücadeleyi toplum olarak yükseltmemiz elzem olmuştur.  Daha emniyetli bir yaşam için yaptırımcı olma noktasında hepimiz

Takipçi olmalıyız.  Düzgün iş ve denetim yapılmasını sağlamak için ilgili kurumlara destek vermeliyiz. Genç nesillere  güvenli bir gelecek yaratılmasını isteme ve gerçekleştirilmesini tedbirlerle temin etmenin yolunu birlikte tesis ederek açmalıyız.  Vurdumduymazlığa beceriksizliğe iş bilmezliğe göz yummama boyutunda olmamalıyız toplum olarak.

Yapanın yanına kar kalır algısını ortadan kaldırmak için yaptıkları yanlışların, hukuksuzlukların cezalandırılması kararlılığını halk olarak yansıtmalıyız.

Dolayısıyla şimdi esas olan toplumsal dayanışmanın çıtasını yükseltmektir.

Hiçbirimizin hayatımızın sonuna dek aklımızdan asla çıkmayacak olan ve kalbimizin hep bir köşesinde duracak olan gerçek şudur ki; ihmalin, siyasi rantın getirdiği felaketin bizden aldığı çocuklarımız ve kardeşlerimizdir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu