KıbrısKültür SanatManşet

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali: Ferhat Atik’in belgeseli 9 ülkede gösterime girecek

Festivalde ülkemizi projeleri ile dünya çapında ödüllere layık görülmüş ünlü yazar ve yönetmen Ferhat Atik’in “Göç Psikolojisi Belgeseli” temsil edecek

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Aralık ayında gerçekleşiyor.

Festivalde ülkemizi projeleri ile dünya çapında ödüllere layık görülmüş ünlü yazar ve yönetmen Ferhat Atik’in “Göç Psikolojisi Belgeseli” temsil edecek.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Aralık ayında gerçekleşiyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen festivale, Türk Dünyası’nın ünlü yönetmenleri Profesyonel Dalda belgeselleri ile katılıyorlar.

Öğrenci ve Profesyonel dalların bulunduğu festivalde 120 film yer alıyor.

“9 Ülke, 9 Şehir, 1 Festival” sloganı ile düzenlenen festival, Türkiye, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Makedonya, Macaristan yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de ağırlıyor.

KKTC’Yİ FERHAT ATİK TEMSİL EDİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi sponsorlar yanında, ülkemizden de, Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu (BRTK), Genç TV, Paşaköy Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü yer alıyor.

Ülkemizi ise projeleri ile dünya çapında ödüllere layık görülmüş ünlü yazar ve yönetmen Ferhat Atik’in “Göç Psikolojisi Belgeseli” temsil ediyor.

Göç Psikolojisi Belgeseli, Şubat 2020 tarihinden bu yana, 14 festivalde birincilik ödülüne layık görülmüş bir belgesel.

KKTC gösterimleri Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nde yer alacak seçilmiş filmler 9 ülkede izleyici ile buluşturulacak.

JÜRİ BAŞKANI ÜNLÜ SANATÇI ENGİN ÇAĞLAR

Festival, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir’in Tertip Komitesi Başkanlığı ile düzenleniyor.

Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal, KKTC Genç TV Onursal Başkanı Ertan Birinci, KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Görevlisi Züleyha Kahraman, Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Vugar Ziferoğlu Aliyev, Yakın Doğu Üniversitesi Centre Of Excellence Başkanı Prof.Dr. Nedime Serakıncı ve Yönetmen Hayri Çölaşan gibi birçok değerli isim bulunuyor.

Profesyonel dalda, dünyaca ünlü Türk Dünyası yönetmenlerinin belgesel filmleri ile katıldığı festival, yine dünyaca ünlü yönetmenlerin oluşturduğu bir jüriye sahip. Jüri başkanlığını ise ünlü sinema sanatçısı ve SESAM (Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Başkanı Engin Çağlar yürütüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu