KıbrısManşetToplum

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği’nin Kanada temsilciliğine Cihan Oğuzhan atandı

Genel merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve 2009 yılında kurulan Association of Turkish-British Journalists’ (Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği), dünya genelinde temsilcilikler atamaya devam ediyor

Genel merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve 2009 yılında kurulan Association of Turkish-British Journalists’ (Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği), dünya genelinde temsilcilikler atamaya devam ediyor.

Birçok ülkede temsilcilikleri bulunan Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği, Kanada temsilciliğine bu ülkede yaşayan gazeteci ve iletişim uzmanı Cihan Oğuzhan’ın atandığını duyurdu.

Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkanı Alpaslan Düven, Cihan Oğuzhan’ın gazetecilik ve iletişim alanlarında başarılı bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Düven, “Birliğimiz her geçen gün büyüyor ve üye sayımız artıyor. Birleşik Krallık’ın yanı sıra birçok ülkede temsilciliklerimiz bulunuyor. Bu temsilciliklerin artmasını istiyoruz. Mesleği gazetecilik olan gençlerin temsilci olarak atanmasına önem veriyoruz. Cihan Oğuzhan da genç ve taze bir iletişimci olarak savunduğumuz değerleri temsil ediyor. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye ifade etti.

 

Cihan Oğuzhan kimdir?

30 Haziran 1994 doğumlu Cihan Oğuzhan, Kahramanmaraş’ın tarihi dokusu, kültürel yapısı, o muhteşem doğası ile çevrili bir coğrafyada, öğretmen bir baba ve ev hanımı bir anneden dünyaya gelir. İlk-orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamlayan Cihan Oğuzhan, ailesine düşkünlüğü ve başarılarıyla bilinir. Daha 18 yaşında sosyal medyaya ilgisi nedeniyle Kanada’dan Evan Carmichael tarafından yılın en iyi Sosyal Medya Uzmanı kategorisinde, en fazla etkileşimi alarak 1.’lik ödülünün sahibi olur. Profesyonel iş yaşamına UP!’ta Sosyal Medya Uzmanı olarak başlayan Oğuzhan, sosyal medya ve etkinlik yönetiminde kendini geliştirirken 2014 yılında önlisans eğitimini Mersin Üniversitesi SBMYO, Pazarlama ve Reklamcılık programını başarıyla tamamlar. 2015-2017 yılları arasında Girne’de ve İstanbul’da ofisleri bulunan 2KV Medya’ya Halkla İlişkiler Uzmanı olarak değer katar. Kuzey Kıbrıs’ta Hayat Çocuklar ile Renkli, Oku, Düşün, Keşfet gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Cihan Oğuzhan, Kıbrıs Çocuk Vakfı ile Google Avrupa sponsorluğunda gerçekleştirilen #CodeWeek projesinde ekip liderliği görevini üstlenerek ekibiyle Kanada’yı kodlamış, ekip üyelerine sahnede sunum yapma becerisi kazandırmıştır.

Lisans eğitiminde Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler programından tam burslu kabul alarak bölüm üçüncüsü ve Onur derecesiyle 2017 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanı olarak göreve başlayan Oğuzhan, aynı zamanda GAÜ’de Halkla İlişkiler tezli yüksek lisansa başlar. Aktüel Kampüs Dijital Dergisi Yazarı olan Cihan Oğuzhan, 2018 yılının son çeyreğinde SINIR filminin sanat yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlenir. Hafta sonlarını Mağusa’daki Elite Cast Ajans’ta eğitmen olarak değerlendiren Oğuzhan, Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, Etkili İletişim ve Motivasyon üzerine çeşitli eğitimler vermiştir.

KAÜ’de yaklaşık bir buçuk yıl profesyonel meslek yaşamının sonunda Halkla İlişkiler ve Medya Koordinatörü olarak görevinden istifa ederek, GAÜ’deki yüksek lisansını tez aşamasında yarıda bırakıp, Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek oradan çocukluk hayalindeki Kanada’ya yerleşir. 2019 yılında İrlanda merkezli Shaw Academy’den uzaktan eğitimle Professional Diploma in Digital Marketing programına başladığı, 2020 yılında Austin Peay State University imzalı diplomasını almıştır.

Mayıs 2020 itibarıyla ICN Türk’te Köşe Yazarı ve Kanada Temsilcisi olan Oğuzhan, 2022 yılının sonunda sosyal sorumluluk adına City of Toronto’da sözleşmeli olarak çocuklar ve yaşlılar ile çalışmaktadır. 2023 yılının ilk çeyreğinde brandTO Media Inc. isimli medya şirketini kurarak ‘‘marka TORONTO’’ bilincini herkese yaymayı amaçlamaktadır. Reklamcılık faaliyetlerinden halkla ilişkiler ve tanıtım hizmetlerine, medya ve danışmanlık hizmetlerinden web hizmetleri danışmanlığına kadar birçok konuda aktif hizmet veren brandTO, genç ve dinamik bir kadroya sahiptir. İngiltere merkezli The Best Magazine Köşe Yazarı ve Kanada Temsilcisi olan İletişim Uzmanı Cihan Oğuzhan, 6 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Association of Turkish-British Journalists’ Kanada Temsilcisi olarak atanmıştır.

Cihan Oğuzhan, şu anda Kanada’nın Ontario eyaletinin Toronto şehrinde yaşamaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu