EkonomiKıbrısManşetTürkiye

Türk Lirası, Merkez kararı öncesinde düşmeye devam ediyor

Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bugün açıklanacak politika faiz kararı öncesinde erimeye devam ediyor

Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bugün açıklanacak politika faiz kararı öncesinde erimeye devam ediyor.

Piyasa çevreleri PPK’dan faiz indirimi beklemezken, bu olumsuz beklentileri fiyatlayan piyasa, kurların yeniden yukarı doğru hareketlenmesini sağladı. PPK’nın kararı saat 14.00’te açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü “Cuma günü bir müjde vereceğiz, Türkiye’de yeni bir dönem açılacak” sözlerinin ardından hem TL hem de borsa yükselişe geçmişti.

Dün güne pozitif başlayan BIST 100 Endeksi Erdoğan’ın sözlerinin ardından yükselişini hızlandırarak günü %2.95 artıda tamamlamıştı. Borsa İstanbul (BIST 100) Endeksi, güne 1.125,03 puan seviyesinden yatay başlamasının ardından düştü.

KUR ÇIKIYOR

Dolar/TL kuru hafta boyunca 7.3431 ile 7.4014 seviyeleri arasında dalgalanmasının ardından Erdoğan’ın açıklamalarıyla 7.2137’ye kadar çekildi. Sonrasında düşüşünün bir kısmını geri aldı. Kur, bugün sabah saatlerinden itibaren 7.30’un üzerinde seyrediyor.

Saat 11.40 itibarıyla dolar/TL kuru %0.45 artışla 7.3220, Euro/TL %0.32 artışla 8.6570 ve sterlin/TL de %0.15 artışla 9.5815 sevisinde fiyatlanıyordu.

KKTC piyasasında ise kurların dünkü geri çekilmeden pek etkilenmediği dikkati çekerken, saat 11.30 sıralarında (en düşük değerler itibarıyla) doların 7.36 TL’den, Euro’nun 8.72 TL’den, sterlinin ise 9.63 TL’den satıldığı saptandı.

ERDOĞAN: MÜJDE VERECEĞİZ

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü açıklamasında “Cuma günü bir müjde vereceğiz, Türkiye’de yeni bir dönem açılacak.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına ilişkin “Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor” açıklamasında bulundu.

TC Cumhurbaşkanı ve Hazine Bakanı’nın bu açıklamalarının ardından piyasalar verilecek müjdeyi beklemeye başladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu