EkonomiKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Türk Lirası tatil gününde de dayak yiyor

Türkiye’de piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tatil olduğu günde Türk Lirası küresel piyasalarda tüm zamanların en düşük seviyelerinde

Türkiye’de piyasaların Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tatil olduğu günde Türk Lirası küresel piyasalarda tüm zamanların en düşük seviyelerine yakın bir noktada işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yılın son enflasyon raporunu açıkladığı günde dolar/TL 8.32’yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, başta Euro ve sterlin olmak üzere tüm önemli para birimleri TL karşısında rekor üstüne rekor kırmıştı.

Sadece üç gün içinde %5 değer kaybeden Türk Lirası yılbaşından buyana dolar karşısında %28’in, Euro ve sterlin karşısında ise %35’in üzerinde değer kaybetti.

KKTC serbest piyasasında işlemlerin devam ettiği günde öğle saatleri itibarıyla dolar 8.38 TL’den, Euro 9.85 TL’den ve sterlin de 10.87 TL’den satılıyor.

Küresel piyasalarda ise Kıbrıs saati 12.15 itibarıyla dolar/TL günlük %0.74 artışla 8.3171, Euro/TL %0.55 artışla 9.7495 ve sterlin/TL de %0.85 kazançla 10.8134 seviyesinde işlem görüyordu.

DOLAR DIŞTA DA ARTIYOR

Küresel piyasalarda artan koronavirüs önlemlerinin güvenli limanlara yönelik talebi canlandırmasıyla dolar gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazanırken, koronavirüs endişelerinden de faydalanıyor.

Avrupa’da Fransa ve Almanya’nın kısmi karantina önlemleri açıklaması piyasalarda endişeyi geri getirirken dolar diğer para birimleri karşısında değerlendi.

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron aynı günde ülkelerini kısmi karantinaya götüren kararlarını açıklamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu