EkonomiKıbrısManşet

Türk Lirası yükselişini üçüncü güne taşıdı

2021’ye güçlü giriş yapan Türk Lirası bugün de yükselişini sürdürüyor. Sterlin 10 TL sınırına kadar geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) sıkılaştırmacı adımlarının ardından Türk Lirası, yabancı paralar karşısındaki yükseliş eğilimini üçüncü güne taşıdı.

Bugün sabah saatlerinde yatay seyreden TL, öğle saatlerine doğru HSBC ve UBS’in açıklamalarıyla yukarıya doğru hareketlendi.

Türkiye piyasalarında saat 12.30 sıralarında Dolar/TL günlük %0.81 düşüşle 7.3259, Euro/TL %0.47 düşüşle 9.0377, sterlin/TL de %0.54 düşüşle 10.0061 seviyesinden işlem gördü. Kur sepeti 8.1806’dan alıcı buldu.

KKTC piyasasında da aynı dakikalarda dolar 7.38 TL’den, Euro 9.10 TL’den, sterlin de 10.06 TL’den satılıyordu.

 

HSBC’DE DOLAR/TL İÇİN 7.10 HEDEF SEVİYESİ

 

Bu arada HSBC, gelişen ülke kurlarına ilişkin hazırladığı raporunda Türk Lirası ile ilgili değerlendirmelere de yer verdi. Banka, dolar/TL’de 7.10 hedef seviyesiyle kısa pozisyon açtı.

Yıl sonu dolar/TL tahmininin 7.10 olduğunu belirten banka tam bir normalleşme durumunda kurun 6.50 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngördü.

 

UBS’E GÖRE DOLAR 7.00’YE KADAR…

 

İsviçreli banka UBS ise dolar/TL kurunda 2021’in ikinci çeyreği sonunda 7.00 seviyesine kadar çekilme bekliyor. Sonrasında ise kurumun beklentisi kurda yükseliş yaşanacağı yönünde.

Bankanın dolar/TL’de çeyrek sonu tahminleri birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrekler için sırasıyla 7.10, 7.00, 7.30 ve 7.60 oldu

UBS, TCMB’nin para politikasını sıkılaştırması ve doların genel zayıf seyriyle birlikte liranın geçen haftalarda değer kazandığını belirttiği notta, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığın ve küresel dinamiklerin lirayı desteklemeye devam edebileceği ifade edildi.

Liranın dolar karşısında yılı yüzde 20 düşüşle tamamladığına değinen UBS, Kasım ayında ekonomi yönetiminde yaşanan görev değişikliklerinin makro politikada iyileşmenin temellerini oluşturduğunu belirterek bu yıl liranın daha iyi bir performans göstermesini bekliyor.

Bununla birlikte risklerin devam ettiği konusunda uyaran banka, geçmiş verilerin uzun vadede büyüme odaklı politikalara dönüşü işaret ettiğinin altını çizdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu