KıbrısManşetToplum

“Hayvanlarım gözlerimin önünde ölüyor”

Tarım Bakanlığı, Hayvan Üreticileri ve Güzelyurt Veteriner Dairesi’nin tepkisiz kaldığı hayvan zehirlenmesi ile ilgili gözlerinin önünde hayvanlarının ölümüne seyirci kalan Ahmet Bidar isyan etti:

DEVRİM DEMİR

Güzelyurt İlçesine bağlı dün sabah Güneşköy’de hayvan üreticisi Ahmet Bidar’ın mandırasında yalaklara dökülen zehir ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bidar’ın dünden bugüne 10 adet koyunu göz göre göre can verdi, Tarım Bakanlığı, Hayvan Üreticileri Birliği ve Güzelyurt Veteriner Dairesi’nin sessizliğine sitem eden üretici Bidar kendi imkanları ile zehirin analizi için özel laboratuvarlarda çıkacak sonucu bekliyor.

‘GÜZELYURT’ Gazetesinin bugün manşetine taşıdığı ‘Hayvanlar can çekişerek’ öldü başlıklı haberinden sonra, koyun ölümlerinin devam ettiği öğrenildi. Koyunlarının birçoğunun hamile olduğunu ve hepsinin önce halsizleşip sonrada öldüğünü kaydeden Bidar, “Bu sabah yeniden mandırama zorla gittim. Hayvanlarım gözlerimin önünde can çekişip ölüyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum” şeklinde konuştu.

BİDAR: KİMSE ARAYIP SORMADI
Güneşliköy’lü üretici Ahmet Bidar, dünden bugüne hayvanlarının ağırlaşıp ölmeye devam ettiğini söyledi.

Kimsenin ilgilenmediğini zehirin analizini kendi cebinden ödeyerek yaptığına sitem eden Bidar, “Yaşanan vahim olayda benimle sadece Cemal Darbaz ve Mehmet Çetereisi ilgilendi. Birlik başkanımız, Tarım Bakanımız nerede? Hayvanlarıma güçlü bir böcek ilacı atıldı yavaş yavaş ölüyorlar, bu zehrin sadece Kıbrıs’ın güneyinde büyük bir yerde satıldığını öğrendim, bu işin peşini de bırakmayacağım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu