KıbrısManşetToplum

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı: Arıklı Telefon Dairesi çalışanlarından özür dilemeli

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “İlaç soruşturmasına benzer bir soruşturma süreci Telekomünikasyon Dairesi için de başlayabilir” ifadeleri nedeniyle Telefon Dairesi çalışanlarından özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Bıçaklı, Türk-Sen’e bağlı Tel-Sen üyelerinin yanında olduklarının da altını çizdi.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın Telefon Dairesi ile ilgili kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Arıklı’nın asılsız iddiaları nedeniyle Telefon Dairesi’nde çalışan tüm üyelerin zan altında kaldığının altını çizen Bıçaklı, Bakan Arıklı’nın yanlıştan dönmesini talep etti, Arıklı’yı çalışanlardan özür dilemeye davet etti.

“Bunu asla kabul etmeyiz” vurgusunu yapan Bıçaklı, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç kimse özellikle de bir bakan elinde kesin bilgi ve delil olmadan çalışanları hırsızlıkla suçlaması asla kabul edilemez. Herhangibir iş yerinde suistimal yapıldığı iddası varsa bunun araştırıp ortaya çıkarması gerekir yolsuzluk yaptığı kesinleşen birisi varsa yasal işlemi yapılır bunun savunmasını da hiçbirimiz yapamayız.

Ancak bunlar yapılmadan bir Bakanın bu tür açıklamalarını da asla kabul etmeyiz. Bu nedenle Türk-Sen olarak üyemiz Tel-Sen ve üyelerinin haklı tepkilerinin yanında olduğumuzu ve destek verdiğimizin bilinmesini isteriz”

NE OLMUŞTU?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, birçok yerde toprağa gömülü malzeme bulunduğunu belirterek, “İlaç soruşturmasına benzer bir soruşturma süreci Telekomünikasyon Dairesi için de başlayabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu