GenelKıbrısManşet

Türk-Sen Başkanı Bıçaklı: “Hükümet sermayeyle el ele vererek, emekçiyi açlığa mahkum etti”

-Mine İçsel

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Genç TV’de katıldığı programda yeni belirlenen asgari ücrete yönelik açıklamalarda bulundu.

“Sermaye ve hükümet el ele vererek emekçiyi açlığa mahkum ettiler” diyen Bıçaklı, şuan ki hükümetin tamamen sermayenin yanında olduğunu iddia etti.

“Bin Euro maaş vereceksiniz işçi var”

İşverenin “çalıştıracak işçi bulamıyoruz” söylemlerini eleştiren Bıçaklı, konu ile ilgili şöyle konuştu:

İşçi ihtiyacınız varsa bize müracaat edin hemen gönderelim. Bin Euro’dan başlıyor çalışacak kişilerin ücretleri. Hemen göndereyim başlasınlar işe, bir sürü kişi var. Ama sen 7 bin lira verip 12 saat çalıştıracak birini arıyorsan yoktur öyle birisi. O zaman işçi bulamazsın işte”

“İnsaf yahu!”

Milletvekili maaşlarının %56.76’lık hayat pahalılığı oranın da eklenmesiyle 70 bin TL’ye çıktığına dikkat çeken Bıçaklı; “Sen 50 bin TL alan kişiye %56’lık oranı yansıtacaksın, 7 bin lira maaş alana %41 oranında artış yapacaksın. E ne diyeyim; insaf yahu!” diye konuştu…

İşverenin işçiye bakış açısı; vasıfsız!

İşveren Sendikası temsilcisi Metin Arhun’un asgari ücretli işçiye yönelik kullandığı “vasıfsız”söylemini de değerlendiren Türk-Sen Başkanı, Arhun’un sözlerinin sermayenin işçiye, emekçiye bakış açısının bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu